Ako ova žena progovori, drmaće se od Vašingtona do Bakingemske palate: Ko je sve u "crnoj knjizi"

Tužioci su obećali da će "privesti pravdi" sve odgovorne, a njen prijatelj, voditelj Kristofer Mejson rekao je da veruje da Maksvel imala pristup video snimcima sa Epstajnovih imanja

  • 25
Bil Klinton, Princ Endrju, Ghislaine Maxwell Foto: Profimedia/SVEN HOPPE/AFP, Tanjug/AP, Guliver/Laura Cavanaugh/Getty Images
Bil Klinton, Princ Endrju, Ghislaine Maxwell Foto: Profimedia/SVEN HOPPE/AFP, Tanjug/AP, Guliver/Laura Cavanaugh/Getty Images

Gislejn Maksvel, bivša partnerka milijardera i osuđivanog pedofila Džefrija Epstajna, uhapšena je pre nekoliko dana. Ona je osumnjičena da je podvodila devojke i trenirala ih za seksualne odnose sa bogatašima, a na spisku njenih i Epstajnovih klijenata, kako se sumnja, stoji veći broj poznatih imena. Ukoliko se ova žena odliči da progovori, mnogi bi mogli da budu uzdrmani, od Vašingtona, pa sve do Bakingemske palate.

Kako piše Njujork post, s obzirom na to da niko nije bio bliskiji sa milijarderom, čija je skandalozna mreža išla od Njujorka do Francuske, Izraela, Bakingemske palate i Kariba, od nje, sigurno je da su oni koji imaju bilo kakve veze sa njom u strahu od onoga što bi Maksvel mogla da otkrije u zatvoru.

Tužioci su obećali da će "privesti pravdi" sve odgovorne, a njen prijatelj, voditelj Kristofer Mejson rekao je da veruje da Maksvel imala pristup video snimcima sa Epstajnovih imanja. Te trake su nestale.

- Siguran sam da ona ima pristup snimcima. Mnogo moćnih ljudi će biti ne baš malo zabrinuti - rekao je.

Ghislaine Maxwell Gislejn Maksvel Džefri Epstajn Foto: Tanjug/AP

Ko je upisan u Epstajnovu "crnu knjigu"?

Na samom vrhu liste, prema pisanju Njujork posta, nalaze se princ Endru, Bil Klinton i Alan Deršovic. Svi oni su se družili sa Epstajnom, ali svaki od njih ima i istoriju "izbegavanja gužvi". Drugi Epstajnovi saradnici, sa manje iskustva u vrućoj stolici, mogli bi da počnu da se trzaju.

Milijarder Glen Davin, na primer, jedan je od njih. Poznat je kao direktor uspešnog fonda, kao i njegova supruga doktorka Eva Anderson Dabin, osnivačica Instituta za borbu protiv raka. Imaju troje dece i žive luksuznim životom uz privatne kuvare, avione i kuće u Palm Biču i Švedskoj. Međutim, Dabinovi su i te kako povezani sa Esptajnom i Maksvel.

Eva Anderson je bila u vezi sa Epstajnom nekoliko godina pre nego što se udala za Dabina 1994. godine, te je stala u njegovu odbranu nakon optužbe protiv njega iz 2008, rekavši da je "apsolutno sigurna kada je Epstajn pored njene dece" koja su bila maloletna u to vreme.

Bračni par je odbacio optužbe Virdžinije Žufre, koja je tvrdila da ju je Maksvel 2016. godine poslala kod Dabina "nakon treninga kod nje".

Na spisku je takođe i lepa grofica, koju istražitelji navodno žele da saslušaju posle hapšenja Maksvelove.

Kler Hazel je nekada bila studetkinja na Univerzitetu u Ohaju, a sumnjalo se da joj je školarinu platio upravo Epstajn. Udala se potom 2001. godine za Edvarda Ginisa iz čuvene porodice koja vodi pivaru.

Hazel (44) bi mogla da bude interesantna istražiteljima jer je radila za Epstajna devedesetih godina i letela njegovim avionom najmanje 32 puta između 1998. i 2000, te bi mogla da bude svedok veze Maksvel sa drugim bogatašima.

I oženjeni političar Ehud Barak (77), bivši premijer Izraela, takođe je nekoliko puta dovođen u vezu sa Epstajnom.

princ Endrju, Džefrij Epstajn Foto: Tanjug/AP

Barak se našao na meti trenutnog premijera Benjamina Netanijahua, koji je objavio članke i fotografie Baraka kako napušta Epstajnovu kuću 2016. godine. Jednom prilikom je rekao da je "sreo Epstajna više od 10 puta, ali manje od 100 puta".

- Ne mogu tačno reći. Ne brojim. Tokom godina sam ga viđao povremeno - rekao je.

Priznao je da je posetio Epstajna u dve njegove kuće u Njujorku i da je jednom čak posetio i ozloglašeno ostrvo na Karibima, iako je odbacio optužbe da je učestvovao u "seks žurkama".

I bivši guverner Nju Meksika Bil Ričardson (72) i bivši američki senator Džordž Mičel (86) verovatno nikada nisu zamišljali da će u tako kasnoj dobi da budu deo seks skandala. Njih dvojica na sve načine pokušavaju da se distanciraju od veza sa Epstajnom, posebno nakon hapšenja Maksvelove.

Mičel je prošle godine tvrdio da nikada nije imao nikakav kontakt sa Virdžinijom Žufre koja tvrdi da su se sreli u vili u Palm biču.

Video: Ovo je privatno ostrvo Džefrija Epstajna na kome je seksualno zlostavljao maloletnice

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dj

    5. jul 2020 | 14:29

    Sada Klintonu klecaju noge, ali na zalost i ona ce "izvrsiti samoubistvo" kao i njen bivsi dragi

  • Čiča

    5. jul 2020 | 14:33

    Znači "pad kabale" nije teorija zavere. Satanisti vladaju planetom.

  • Mile

    5. jul 2020 | 11:42

    Verovatno ce se i ona obesiti o kvaku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA