Putin se oglasio posle istorijskog referenduma: Promene će sprečiti greške iz doba SSSR

Putin je rekao da je u ustav SSSR bila uvrštena Lenjinova teza o pravu republika na otcepljenje

  • 19
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Amandmani na ruski ustav sprečiće greške kakve su počinjene u doba nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin, ističući da je ustavna mogućnost otcepljenja bivših sovjetskih republika od S S SR bila "tempirana bomba".

Kako navodi Tas s, u intervjuu za televizijsku stanicu "Rusija-1", Putin je rekao da je u ustav S S SR bila uvrštena Lenjinova teza o pravu republika na otcepljenje.

- To je tempirana bomba postavljena još 1922. godine, kada je osnovan Sovjetski Savez -  rekao je Putin, ističući da su to pravo republike imale i po kasnijim ustavima S S SR.

- Svakako, trebalo bi da izbegnemo takve stvari. Apsolutno sam uveren da činimo pravu stvar usvajanjem amandmana na sadašnji ustav - oni će ojačati našu državnost i stvoriti uslove za dosledan razvoj naše zemlje u narednim decenijama - rekao je Putin.

Video: Za ustavne promene glasalo preko 70 odsto birača: Rusi rekli da Putinu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    5. jul 2020 | 15:21

    Rusija tako veliku teritoriju ne može sačuvati demokratijom koju propagiraju Ameri i zapadni svet jer su oni udruženi baš radi toga da bi otimali resurse i teritorije ostatku sveta.Zapadna demokratija bi koštala Rusiju svođenja njene teritorije samo do Urala i zato su Rusi odabrali vođu koji se bori za njihove nacionalne interese a ne za interese multinacionalnih kompanija i vladara iz senke.

  • Aca

    5. jul 2020 | 15:04

    Ziveo Putin i srbi su svi uz tebe osim ovih 5 6 posto sto su za SZS Klintonovu!!!

  • Aca

    5. jul 2020 | 15:00

    I Vucic tako mora!!!Ziveo brat Putin dosta nam je jednom pad Milosevica i otcepljenja CG i RS!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA