≫ 

Preminuo Srbin koji je "vratio koronu u Italiju": Zarazio biznismena koji je potom sejao virus

Biznismen, kojeg je navodno zarazio Srbin, se u Italiju vratio krajem juna i družio se sa ljudima iako je imao simptome. Nakon što mu je registrovan virus odbio je hospitalizaciju

  • 10
preminuli od korona virusa, leš, mrtvo telo, covid

Foto: Shutterstock

Srbin koji je, kako se sumnja, zarazio najmanje četvoro ljudi, među kojima je i biznismen koji je potom sejao korona virus u italijanskoj pokrajini Veneto preminuo je od posledica korona virusa, saopštio je guverner pokrajine Luka Zaia, prenosi Lagone.it.

- Nismo još registrovali čitav lanac zaraze. Znamo da se zarazio u Srbiji i virus doneo ovde - rekao je Zaia, dodajući da je do sada 52 ljudi povezanih sa ovim slučajem u samoizolaciji.

On je rekao da situacija postaje ozbiljna, jer je registrovano više od 118 stranih državljana koji su "uključeni u širenje zaraze u Venetu".

- Uneli su virus spolja. Zato je veoma važno da odmah uvedemo određene mere kako bismo zaštitili građane - rekao je Zaia, navodeći da je Beograd nedavno uveo vanrednu situaciju i da "zato ne bi bilo loše da se italijanske vlasti bolje pozabave situacijom na Balkanu".

On smatra da je bila pogrešna odluka ukidanje obaveznog karantina po ulasku u Italiju.

Zaia je ranije objasnio da je preminuli srpski državljanin zarazio biznismena iz Vićence koji je nedavno posetio Srbiju i "odavde poneo virus".

On se u Italiju vratio 25. juna i uprkos simptomima se viđao sa ljudima. Narednog dana je čak otišao i na posao, a kako je naveo Zaia, prisustvovao je i jednoj rođendanskoj žurki. Tek 28. juna se javi lekaru jer mu se stanje pogoršalo, tad mu je i urađen test koji je pokazao da je Srbin pozitivan na korona virus.

Prema rečima guvernera pokrajine Veneto, Srbinu je tom prilikom preporučena hospitalizacija, što je on odbio, ali je posle nekoliko dana završio na intenzivnoj nezi.

Veruje se da je zarazio najmanje četiri osobe, koje su zajedno sa njim putovale kolima iz Srbije.

- Koliko znam u kolima nisu nosili masku - istakao je Zaia za italijanske medije.

Video: Prvi dan vanredne situacije: Beograđani ne idu nikud bez maski i vizira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • j

    5. jul 2020 | 23:28

    Ja se sećam da je virus u Srbiju došao iz Italije, prvi zaraženi je bio na sastanku na kom je bio Italijan zaražen korona virusom. Taj čovek beše iz Vojvodine i on je bio prvi inficirani u Srbiji. Šta smo mi trebali da uradimo tad???

  • ime

    5. jul 2020 | 22:08

    E najbolje da je italijanima sad srbin doneo virus, a kod njoh pomor bio... ma vazi sad su srbi rasirili virus svuda, niko drugi

  • Licemerka

    5. jul 2020 | 22:25

    Ima li taj čovek ime i prezime?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA