≫ 

Rusija uvela patrole na granici sa Kinom i Mongolijom zbog pojave kuge: Sprečavaju lov na mrmote

Vlasti u Bajan Nuru, gradu u kineskoj regiji u nedelju su izdale upozorenje nakon što je bolnica prijavila sumnjivi smrtni slučaj

  • 0
Yersinia pestis, Bubonska kuga, Crna smrt, Justinijanova kuga Yersinia pestis, bakterija koja izaziva kugu / Foto: Wikimedia Commons/Rocky Mountain Laboratories, NIAID, NIH/Ras67

Nakon što su se pojavili mogući slučajevi bubonske kuge, Rusija je pojačala patrole kako bi zaustavila lov na mrmote na granici sa Kinom i Mongolijom.

Vlasti u Bajan Nuru, gradu u kineskoj regiji u nedelju su izdale upozorenje nakon što je bolnica prijavila sumnjivi smrtni slučaj.

Kineska regija je zabranila lov i konzumiranje ovih glodara i tražila od javnosti da izveštava o svim sumnjivim slučajevima.

Susedna Mongolija takođe je izvestila o dva slučaja bubonske kuge povezana sa konzumiranjem mrmota u zapadnoj provinciji Hovd prošle nedelje.

Zvaničnici ruskog regiona Amtai, koji se graniči sa Kazahstanom, Kinom i Mongolijom, naveo je da se na tom području sada nalaze patrole kako bi zaustavile lov na mrmota i upozorile ljude na opasnost, prenosi "Gardijan".

Bubonska kuga, poznata i kao "crna smrt" je veoma zarazna i često fatalna bolest koju najčešće prenose glodari. Ipak, može da se leči antibioticima, te su epidemije ove bolesti postale izuzetno retke.

Video: Potresni snimak iz bolnice u Španiji: Oboleli nepokretno leže, doktori ne znaju gde će pre

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA