UZNEMIRUJUĆE scene iz Azije: Lisice žive drali, pa ih bacali na gomilu, krv lije na sve strane

Na desetine hiljada odranih živih lisica bačeno na gomilu da čeka sigurnu smrt

  • 9
Stravicne scene u Aziji

Foto: The Humane Society

Jezivi snimci stižu sa jedne farme u Aziji gde su radnici skidali krzno sa živih lisica, a potom njihova tela bacali na gomilu. Na snimcima se vidi brdo odranih životinja, od kojih su mnoge i dalje svesne, kako krvare dok čekaju sigurnu smrt.

- Ovo je pravi pakao. Ništa surovije u životu nisam video - rekao je Kris Pakam televizijski voditelj i borac za prava životinja.

Godišnje se u svetu ubije 100 miliona životinja zbog krzna. Stradaju lisice, činčile, kune, zečevi... Tri životinje budu ubijene svake sekunde.

Svoj život neretko provedu natrpani u kavezima koji nisu veći od jednog kvadratnog metra i ne mogu da se pomeraju. Na kraju ovog surovog mučenja čeka ih sigurna smrt.

Ovaj jezivi snimak napravili su borci za prava životinja. Tačnu lokaciju farme nisu otkrili iz straha od odmazde.

- U životu nisam video ovoliko smrti na jednom mestu. Bio sam zgrožen, ali sam morao da nastavim da snimam. To su planine leševa, sigurno je tu na desetine hiljada odranih tela koji su bačeni kao đubre, kao da život tih životinja ne znači ništa - rekao je čovek koji je napravio ovaj snimak.

On je rekao da su životinje držane u stravičnim uslovima. Natrpane u kaveze bez hrane i vode. Opisao je i kako izgleda njihova surova smrt.

Kaže da lisice, kada napune godinu dana, udaraju metalnim štanglama u glavu ispred kaveza a potom ih žive deru. Tvrdi da postoje dokazi da su mnoge životinje došle svesti nakon što su bačene na krvavu gomilu.

- Mnoge lisice čak nisu ni izgubile svest nakon udaraca. Ovo je stravično - tvrdi profesor Alaster Mekilan, veterinarski konsultant u Velikoj Britaniji.

Procenjuje se da je čak 75 odsto divljih životinja u Kini uzgajano zbog krzna, što ovu zemlju čini najvećim trgovcem i proizvođačem.

Podsetimo, u Holandiji je nedavno zatvoreno više od 20 farmi kuna koje se uzgajaju zbog krzna nakon što je utvrđeno da su inficirane korona virusom. Uništeno je 800.000 jedinki.

Tri farme u Danskoj takođe su zatvorene.

(Telegraf.rs/Foto: Mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA