Našli Kristijanovu kost 6 godina nakon što je nestao: I dalje se na zna šta je sa 42 njegovih kolega

Otmica i očigledan masakr 43 studenta sa Ajocinapa koledža za seoske učitelje postao je simbol konstantnog neuspeha Meksika da reši problem nasilja bandi i korupcije

  • 0
Mesto zločina

Foto: Pixabay

Istražitelji su pronašli deo kosti jednog od 43 studenta koji su nestali u Meksiku septembra 2014. godine, saopštili su tužioci, a preneo Rojters.

Otmica i očigledan masakr 43 studenta sa Ajocinapa koledža za seoske učitelje postao je simbol konstantnog neuspeha Meksika da reši problem nasilja bandi i korupcije.

Predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador, koji je na ovu funkciju došao pre 19 meseci, obećao je da će razrešiti zločin, nakon što je javnost kritikovala zaključke poslednje vlade.

Tužilaštvo je saopštilo da ostatak kosti koji je pronađen pripada Kristijanu Alfonsu Rodrigezu Telumbreu, koji je imao 19 godina u trenutku kada je nestao. Ostatak kosti pronašli su istražitelji sa austrijskog Univerziteta u Inzbruku.

Ovo otkriće dovelo je do ponovnog preispitivanja ključnih momenata u prethodnoj zvaničnoj priči, izjavio je federalni tužilac Omar Gomez. Prema ranijem zvaničnom objašnjenju, studente je otela korumpirana policija Iguale, nakon čega su ih ubili i spalili pripadnici članova bande na deponiji u Kokuli.

Deo kosti nestalog studenta, međutim, nije pronađen na ovom mestu, potvrdio je Gomez.

Krajem 2014. godine vlasti Meksika su saopštile da su identifikovale ostatke studenta Aleksandera More, međutim, ovo nikada nije potvrđeno.

Video: Ranjen šef policije u napadu narko bande

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA