Strahuju od korone, a popuštaju mere: U Grčkoj od danas na snazi nova pravila

Grčka je donela odluku da popusti sa merama ranije uvedenim zbog korona virusa

  • 0
Plaža, Grčka, maske, more, razmak, socijalna distanca, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Grčka sa jedne strane primenjuje radikalne mere, a sa druge ih opušta. Nakon odluke da zatvore granice za srpske državljane zbog povećanog broja obolelih od korona virusa, vlasti u Grčkoj donele su odluku da popuste većinu drugih mera koje su bile na snazi mesecima u toj državi.

Tako je od danas dozvoljeno da se ulazi u tržne centre bez maske, u restoranu za istim stolom može da se okupi više ljudi. Ipak, i dalje treba da se poštuju mere socijalne distance u privatnim kompanijama i javnim ustanovama i one će ostati na snazi sigurno do 12. jula.

Maske u tržnim centrima moraće da nose isključivo zaposleni, a sa snazi je ostala mera obaveznog nošenja maski u javnom prevozu. Ova mera odnosi se i na vozače i na putnike.

Takođe ostaje na snazi odluka da vozila javnog prevoza, kao i zatvoreni prostori, mogu da budu popunjeni do 65 odsto kapaciteta.

Još nije doneta odluka o ukidanju novčanih kazni za kršenje mera. Svako bude uhvaćen u prekršaju ima rok od 15 dana da plati kaznu ili će slučaj biti predat nadležnom sudiji na postupanje.

Video: Telegraf u Grčkoj nekoliko sati pre nego što je zatvorena granica za Srbe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA