≫ 

Novinari tuže Bolsonara: Zaražen korona virusom skinuo masku pred pripadnicima medija

Bolsonaro navodno nije poštovao distancu od novinara, pa je skinuo masku na televizijskoj konferenciji za štampu u glavnom gradu Brazila

  • 0
Žair Bolsonaro Žair Bolsonaro, Foto: Printscreen/Youtube/ Guardian News

Brazilsko udruženje za štampu saopštilo je da će podneti tužbu Vrhovnom sudu u Brazilu protiv predsednika Žaira Bolsonara zbog eventualnog izlaganja predstavnika medija korona virusu, navodi se u saopštenju tog udruženja.

Iz ove asocijacije, poznate kao ABI, Bolsonaro navodno nije poštovao distancu od novinara, pa je skinuo masku na televizijskoj konferenciji za štampu u glavnom gradu Brazila u utorak, gde je objavio da je pozitivan na korona virus, prenosi CNN.

Izjava ABI-ja optužuje Bolsonara za ugrožavanje života prisutnih novinara.

Tri TV stanice - CNN Brazil, TV Rekord i TV Brazil - bile su prisutne na konferenciji za novinare. Novinar CNN Brazil, Leandro Magalaes biće testiran na virus i radiće od kuće dok ne postigne rezultat.

Nakon konferencije za štampu u utorak, kongresmen Marčelo Freiko tvitnuo je da je podneo tužbu protiv Bolsonara.

"Predsednik je prekršio članove 131 i 132 Krivičnog zakonika skidajući masku tokom intervjua u kome je objavio da ima korona virus", rekao je Freiko.

Video: Ovi snimci iz vazduha ulivaju strah u kosti: Dozovimo se pameti!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA