Maksvel angažovala advokata koji je pomogao da se El Čapo izvede pred lice pravde

Da li će je on ubediti da kaže neka od najvažnijih imena u zamenu za blažu kaznu?

  • 0
Ghislaine Maxwell Gislejn Maksvel Džefri Epstajn

Foto: Tanjug/AP

Gislejn Maksvel angažovala je da je od optužbi za seksualnu trgovinu decom brani advokat koji je pomogao da se El Čapo izvede pred lice pravde, prenosi Indipendent.

Prošle nedelje Maksvelova je optužena za omogućavanje seksualnog zlostavljanja maloletnika i premeštena je u zatvor u Njujorku uoči saslušanja u vezi sa kaucijom u petak.

Ona je optužena da je podvodila maloletne devojčice svom bivšem dečku i pedofilu milijarderu Džefriju Epstajnu.

Sudski dokumenti pokazuju da je Maksvelova angažovala Kristijana Everdela, bivšeg pomoćnika američkog tužioca za južni okrug Njujorka, da je zastupa na sudu.

Everdel i njegov tim nagrađeni su nagradom Pravi američki heroj za njihov rad u istrazi i naknadno gonjenje zloglasnog bivšeg vođe klana Sinaloa, Hoakina El Čapo Guzmana 2019.

El Čapo Guzman

Braniće je advokat koji je El Čapa smestio iza rešetaka Foto: Tanjug/AP

El Čapo trenutno služi doživotnu kaznu zatvora, plus 30 godina nakon što je osuđen zbog optužbi za ubistvo, pranje novca i trgovinu drogom.

Dženifer Rodžers, bivša koleginica advokata Everdela, sugeriše da će on probati da natera Maksvelovu da preda neka bitna imena u zamenu za blažu kaznu.

- On će uraditi ono što je u najboljem interesu njegovog klijenta. Ali bez sumnje će razgovarati s njom o prednostima postajanja svedoka saradnika - rekla je Rodžers.

Maksvelova će se prvi put pojaviti na sudu u petak, na saslušanju za kauciju na Menhetnu, na kojem će se odlučiti da li će ostati u pritvoru tokom suđenja.

Ukoliko bude osuđena, preti joj do 35 godina zatvora.

Video: Na ulicama Meksika rat, mrtva tela i spaljena vozila: El Čapov sin uhapšen, pa pušten iz zatvora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA