Bolne poslednje reči Džordža Flojda: "Mama, volim te, recite deci da ih volim. Mrtav sam"

Četvorica policajaca suočila su se sa Flojdom ispred prodavnice u Mineapolisu u Minesoti, gde je on navodno iskoristio falsifikovanih 20 dolara kako bi kupio cigarete

  • 1

Policajac osumnjičen za ubistvo Džordža Flojda rekao je Afroamerikancu da je "za priču potrebno mnogo kiseonika", dok je Flojd više od 20 puta tokom hapšenja rekao da ne može da diše.

Četvorica policajaca suočila su se sa Flojdom ispred prodavnice u Mineapolisu u Minesoti, gde je on navodno iskoristio falsifikovanih 20 dolara kako bi kupio cigarete.

Transkript snimka hapšenja pokazao je da je Flojd rekao "da će ga ubiti" pošto je policajac Derek Šovin klečao na njegovom vratu više od osam minuta, piše Skaj njuz.

Smrt ovog Amerikanca dovela je do serije protesta širom zemlje, ali i sveta nakon što se snimak proširio planetom.

Šovin je osumnjičen za ubistvo drugog stepena pošto je Flojd umro 25. maja. Ostala trojica policajaca, Tomas Lejn, Alekandar Kueng i To Tao, osumnjičeni su za učešće u zločinu.

Transkript koji je pokazan sudu u Minesoti nastao je na osnovu snimaka sa kamera koje su pripadale Lejnu i Kuengu. Objavljen je nakon što su Lejnovi advokati zatražili da optužba protiv njega bude povučena.

Džordž Flojd, osumnjičeni, policajci, ubistvo Foto: Tanjug/AP

- Ubićete me, čoveče - rekao je neneoružani muškarac.

- Onda prestani da pričaš, prestani da se dereš - Potrebno je mnogo kiseonika za priču - odgovorio je Šovin.

Flojd je takođe pomenuo svoju decu i preminulu majku.

Transkript je pokazao, dodaje Skaj njuz, da je Flojd sarađivao i da se izvinio nekoliko puta policajcima koji su prilazili njegovom automobilu.

- Ne mogu da verujem, čoveče. Mama, volim te. Volim te. Recite mojoj deci da ih volim. Mrtav sam - čuje se da kaže Flojd.

Nakon što je nekoliko puta rekao da ne može da diše, Lejn je pitao Šovina da li da ga "pomere na stranu".

- Ne, ostaje tu gde je - odgovorio je Šovin.

Video: Vi ste ga upravo ubili: Procureo još jedan snimak ubistva Džordža Flojda

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceda Ekser

    9. jul 2020 | 15:37

    Pa sto je previse,previse je!!!Pa od ovog crnca napravise legendu,a siguran sam da je bio veci rasista prema belcima od samih belaca!!!Daj oladite malo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA