U ovoj zemlji preko 740.000 je zaraženo korona virusom, sumnja se da su podaci lažni

Testiranje u Indiji nije omasovljeno, podaci o broju inficiranih i smrtnih slučajeva su nepouzdani, a naučnike posebno zbunjuju zvanični podaci o neuobičajeno malom broju smrtnih ishoda

  • 2
korona virus, koronavirus, Indija, migranti Foto: Tanjug/AP

U Indiji je od početka pandemije do danas potvrđeno 742.417 slučajeva korona virusa, ali, prema rečima virologa Šahida Džamela, prave srazmere epidemije u opštoj populaciji nisu pouzdano utvrđene, izvestio je BBC.

Epidemija se u Indiji polako širila, ali je 6 meseci nakon prvog potvrđenog slučaja nadmašila Rusiju po broju zaraženih.

Testiranje u Indiji nije omasovljeno, podaci o broju inficiranih i smrtnih slučajeva su nepouzdani, a naučnike posebno zbunjuju zvanični podaci o neuobičajeno malom broju smrtnih ishoda.

Nakon ublažavanja i ukidanja nekih vanrednih mera tokom juna, broj novoobolelih se svakodnevno povećavao za desetine hiljada slučajeva.

Video: Policajac sa korona virusom na glavi plaši građane po ulici

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Virus

    9. jul 2020 | 23:33

    Lažni nego šta!

  • Ogi

    10. jul 2020 | 03:31

    Sta vas boli jesu li lazni ili ne,samo lupate gluposti od pocetka corone...vec konacno pocnite sa trazenjem leka,da opet zivimo kao sac normalan svet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA