≫ 

Nasilni protesti u Grčkoj: Atina gorela, leteli suzavac i Molotovljevi kokteli

Demonstranti su policiju gađali molotovljevim koktelima, koja je potom uzvratila suzavcem

  • 5

Najmanje šest policajaca povređeno je u nasilnim protestima koji su se sinoć odigrali u Atini, i u nekoliko gradova Grčke, nakon što su građani izašli na ulice nezadovoljni usvajanjem novog zakona o suzbijanju protesta.

Demonstranti su bacali Molotovljeve koktele na policijske jedinice kod parlamenta, a policija je uzvratila suzavcem i dimnim bombama.

Prema navodima medija uhapšeno je devet ljudi, a njih 15 je zadržano na ispitivanju.

U večernjim časovima u centru grčke prestonice okupilo se više od 10.000 ljudi. Nekoliko grupa huligana izazvala je ozbiljne incidente što je dovelo do toga da masa krene panično da beži. Među demonstrantima je bilo mnogo porodica sa malom decom.

Novi zakon usvojen je u parlamentu sa 187 glasova "za" i "101" protiv.

Premijer Kirijakos Micotakis je rekao da je država odučna u tome da spreči okupljanja koja ometaju saobraćaj i normalno funkcionisanje grada.

- Pravo da narod protestuje mora biti zaštićeno, ali to mora biti urađeno tako da se ne ometa aktivnost u čitavom gradu - rekao je Micotakis.

Video: Deo demonstranata i dalje sedi, drugi pali baklje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA