Raskrinkana: Glumila da je usamljena slepa žena, uzimala pare od države, a baškarila se u bogatstvu

Istražitelji su je tajno snimili kako vozi automobil, čita novine i odlazi po svoje unuke u školu

  • 1
Christina Pomfrey Foto: cps.gov.uk

Kada je policajac došao i pokazao Džonu Pomfriju vozačku dozvolu njegove supruge, on im je odgovorio "Pa šta? Zar nema svako vozačku dozvolu?".

Ali, odgovor policajca ga je zaprepastio.

"Ne, nemaju ako su slepi".

Ovaj detalj u životu svoje supruge Britanke, s kojom je živeo 15 godina, ipak, nije znao. I to je bio samo početak.

Ispostavilo se da je žena stara 65 godina već dve decenije ogrezla u prevarama i tako pribavila preko milion funti.

Ona je imala dva identiteta, pretvarala se da je slepa i da boluje od multiple skleroze. Tako je uspela da koristi sve materijalne benefite od lažiranih bolesti koje je mogla.

U jednom trenutku dobijala je petostruko više novca nego što zaradi jedna prosečna britanska radnica. Vodila je poprilično luksuzan život. Prevara je, međutim, otkrivena 2017. godine.

Istražitelji su je tajno snimili kako vozi automobil, čita novine i odlazi po svoje unuke u školu.

Završila je na sudu, gde je priznala krivicu i dobila zatvorsku kaznu od 3 godine i 8 meseci.

- Ukrali ste milion funti od svojih sugrađana. To je novac koji je mogao da ide onima koji ga pravedno zaslužuju. Taj novac je mogao da ide školama i bolnicama - kazala joj je sudija.

Christina Pomfrey Foto: cps.gov.uk

Žena, koja se baškarila u luksuzu, kada je tražila pomoć tvrdila je da živi sama i da nema nikakva sredstva za izdržavanje. Pričala je da joj je potrebna pomoć da ustane iz kreveta, opere se i obuče, da pripremi hranu, nabavi namirnice...

Navodila je svoje prijatelje i rođake kao ljude koji joj pružaju tuđu negu i pomoć, a da oni nisu ni bili svesni da su upleteni u prevaru.

Neverovatno je, ali njen poslednji suprug (udavala se više puta) nije bio svestan šta se događa. Kaže da je bila neverovatno stručna u tome što radi i da mu je upropastila život. Ipak, znao je da je ona bogata i predstavljala mu se kao milionerka otkako su se upoznali.

Ova žena bila je uvek vedra i ljudi su je voleli. Nije nikad pitala muža ni za jedan peni.

Kako kaže njen suprug, ona mu je ubrzo pošto su se upoznali kupila automobil i platila deo njihovog luksuznog odmora na Karibima. I kasnije su rado putovali na egzotične destinacje.

- Sada mislim da je odabrala mene, zbog toga što imam drugačije prezime i iz druge sam zemlje. Osećam se kao budala - priča on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA