≫ 

Policija pokrenula potragu za telom Medlin Meken: Imaju dokaz da je Nemac kriv za njen nestanak

Detektivi su otkrili nešto što bi moglo dokazati da je osumnjičeni Kristijan Brukner odgovoran za nje nestanak

  • 0
Christian Brueckner, Madeleine McCann Foto: Tanjug/AP, bild.de

Portugalska policija pokrenula je potragu u regionu Algarve za telom Britanke Medlin Meken, koja je nestala u maju 2007. iz odmarališta Praja da Luz kad je imala tri godine.

Potraga je obuhvatila bunare u opštini Vila da Bispo, 20-tak minuta vožnje zapadno od Praja da Luza, prenosi Dejli mejl. Portugalska televizija RTP je objavila da su detektivi otkrili "suštinski dokaz" koji će pokazati da je osumnjičeni, osuđivani pedofil Kristijan Brukner, odgovoran za nestanak devojčice.

Takođe je navedeno da je 43-godišnji Nemac povezan sa drugim slučajem nestanka iz odmarališta Silves u istom regionu.

Prošle nedelje je objavljeno da je Brukner bio uhapšen zbog sumnje da se nepristojno prikazivao deci na igralištu blizu Praja da Luza 2017, dok je bežao od nemačkih vlasti. Portugalska policija se nije zvanično oglasila povodom tih navoda.

Nakon identifikacije Bruknera kao osumnjičenog, portugalska policija spremna da pretraži bunare i druga područja u regionu Algarve koja su nemački tužioci označili kao moguća mesta za skrivanje posmrtnih ostataka.

Madeleine McCann Christian Brueckner Medlin Meken Kristijan Brukner Foto: Tanjug/AP

Brukner je trenutno u zatvoru u Nemačkoj gde služi 21 mesec kazne zbog dilovanja droge u nemačkom odmaralištu Sild. Njegovi advokati su podneli zahtev da se on pusti nakon odsluženja dvotrećinske kazne, ali se tužioci plaše da bi on mogao pobeći iz zemlje nakon puštanja iz zatvora.


Kuća u Algarveu u kojoj je osumnjičeni živeo nalazi se samo 25 minuta šetnje od hotela iz kojeg je nestala devojčica. Nalazi se na imanju s nekoliko napuštenih bunara i praznih ledina. Britanska policija pretražila je imanje 2012. godine, a nemačka policija juče je objavila fotografije kuće s ciljem pronalazaka novih svedoka.

U međuvremenu su otkriveni dokazi koji povezuju Bruknera s nestankom još najmanje troje dece.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA