"To je truli stil života": Severnokorejski list upozorio na uticaj "buržoaske kulture"

Vodeći severnokorejski list upozorio građane na opasnost od uticaja "buržoaske kulture" koja propagira "truli stil života"

  • 0
Kim Džong Un Severna Koreja

Lider Severne Koreje, Kim Džong Un Foto: Tanjug/AP

Vodeći severnokorejski list "Rodong sinmun" danas je upozorio na opasnost od uticaja koji inostrana "buržoaska kultura" ima na način života u Severnoj Koreji i pozvao stanovništvo te zemlje da se pridržava socijalističkog stila života.

List, koji je glasilo Radničke partije, vladajuće stranke u Severnoj Koreji, ističe da je buržoaska kultura "truo stil života koji ljude pretvara u mentalno i fizički onesposobljene osobe", prenosi južnokorejska novinska agencija Jonhap.

- Naši neprijatelji izbezumljeno pokušavaju da uzdrmaju temelje socijalizma i iskvare naše ljude infiltriranjem izopačene kulture i načina života buržoazije, istovremeno pooštravajući ekonomska ograničenja usmerena protiv nas - ističe list.

Ustanovljavanje "socijalističkog stila života" značajno je za očuvanje suštine socijalizma, nacionalnog identiteta i nezavisnosti u smislu kulture i načina života u Severnoj Koreji, navodi list, pozivajući stanovništvo da poštuje tradicionalne vrednosti kada je reč o odevanju, hrani i muzici.

Video: Nikada opušteniji Kim Džong Un u prvom pojaviljivanju u javnosti nakon misterioznog nestanka

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA