Piloti testirali ruski “leteći tenk”: Ovako izgleda nova verzija Su-25 u akciji

Su-25 je jedna od najzastupljenih letelica u ruskom ratnom vazduhoplovstvu, a učestovao je u raznim konfliktima još od intervencije tadašnjeg Sovjetskog saveza u Avganistanu

  • 1
Su-25

Foto: Printscreen/Youtube/ Телеканал Звезда

Rusija je odlučila da unapredi flotu aviona Su-25 kako bi bila spremna u svakom trenutku da odgovori na bilo kakav vojni zadatak.

Objavljen je video snimak poslednje verzije “oklopne” letelice i kako se ona ponaša u akciji.

Kako navodi “Raša tudej”, Su-25 je jedna od najzastupljenih letelica u ruskom ratnom vazduhoplovstvu, a učestovao je u raznim konfliktima još od intervencije tadašnjeg Sovjetskog saveza u Avganistanu.

Su-25 krasi nadimak “leteći tenk” zbog snažnog oklopa i otpornosti letelice, a njegovi primarni zadaci su da bude podrška pešadiji. Nove verzije ovog aviona manje “liče na tenk”, a ubrzano je ispaljivanje raketa i oslobođanje preciznih bombi. Takođe, na osnovu iskustva ratnih dejstava u Siriji, unapređena je zaštita od neprijateljskih projektila, a i unapređen je sistem za nišanjenje u bilo kojim vremenskim uslovima.

Takođe, novi Su-25 može da nosi različiti arsenal savremenih bombi i projektila.

Video: Demonstracija sile: Ruski avioni koji nadleću Moskvu najmoćniji detalj Parade

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA