≫ 

Završena agonija Evropljanina koji je više od 110 dana živeo na aerodromu: Najzad je stigao kući

Tokom "zarobljeništva" molio je za pomoć na društvenim mrežama, a neobična avantura, koja podseća na čuveni film, završila se 8. jula

  • 3
Roman Trofimov Foto: Profimedia/Viral Press

Turista iz Estonije izbavljen je sa aerodroma na Filipinima na kojem je živeo duže od 110 dana usled restrikcija zbog pandemije korona virusa, zbog čega nije mogao da se vrati kući.

Roman Trofimov putovao je iz Bangkoka 20. marta kada je sleteo na aerodrom u Manili na Filipinima, prenosi Njujork post.

Kada je sleteo saznao je da neće moći da napusti deo u kojem su odlasci jer Filipini ne izdaju vize za dolazak zbog ograničenja koronavirusa. Takođe, aviokompanij nije dozvoljeno da ga vrati na Tajland zbog pandemije.

Od 20. marta Trofimov je bio zaglavljen u zoni odlaska, spavao je na zemlji i navodno je preživljavao na grickalicama sa aerodroma i hrani koju su mu donosili radnici.

Turista je objavio nekoliko molbi na profilu na društvenim mrežama, kako bi mu pomogli da ode sa aerodroma.

Очень угнетает чувство осознания тошо что нахожусь фактически в заключении у авиакомпании AirAsia, каждый день через аэропорт проходят пассажиры летящие к себе домой, а я заперт здесь без возможности вернуться.Posted by Roman Trofimov on Friday, July 3, 2020

Pitao je i ambasadu, ali oni navodno nisu mogli da mu omoguće let za povratak.

Prema saopštenju koje je Ministarstvo spoljnih poslova Estonije poslalo britanskom Sanu, zvaničnici tvrde da je Trofimov doleteo u južnoazijsku zemlju nakon što su podeljena upozorenja o koronavirusu.

- Važno je napomenuti da je leteo na Filipine u vreme kada su zemlje najavile vanredne situacije i Ministarstvo spoljnih poslova dalo upozorenje o putovanju - kažu u saopštenju.

Muškarac je takođe putovao pod "sivim pasošem", što znači da nije državljanin Estonije, ali živi u zemlji.

Neprijatna situacija, koja je mnoge posetila na film "Terminal" u kojem igra Tom Henks, najzad se završila 7. jula, nakon 110 dana na aerodromu, a Trofimov je na Fejsbuku objavio da može da se vrati u glavni grad Estonije Talin. Kako je objavio, kući je stigao 8. jula.

Благодаря божей помощи и всем кто меня полдержал в это нелёгкое для меня время я сейчас лечу назад домой!!!Мой самолёт...Posted by Roman Trofimov on Tuesday, July 7, 2020

- Hvala svima koji su proširili informacije onlajn, dali mi savete i podržali me. Zajedno smo uspeli - napisao je on.

Nije poznato da li će morati da ide u karantin po povratku iz zemlje.

Video: Otvoreni letovi ga Grčkoj: Ovako su prvi putnici iz Srbije leteli do Skijatosa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kale Kralj Beograda

    14. jul 2020 | 15:28

    Pa trebao je da kupi kokice i kikiriki i pusti film žan klod vam dam i uzme slamčicu za sok i sjedi na aerodrom dok avion leti za pariz i posle šeta po kalemegdanu mraaalllleeeeeeee

  • Milan

    14. jul 2020 | 15:21

    Pa sta si trazio za vreme Pandemije u Tajland a?E to sto si trazio,to si i dobio,i milo mi je sto ti se to desilo.Znaci kad je pandemija u svetu nebitno kakvih razmera,SEDIS KUCI I CUTIS.Nasta bi svet licio kada bi sada svi putovali ko gde hoce i kako hoce?Sto mi zao sto nisi ostao 220 dana.

  • Salamander

    14. jul 2020 | 12:58

    I to se zove evropska demokratija a mi smo svagde slali nase avione da se srbi vrate kuci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA