Snimci iz evropske "Sodome i Gomore" šokirali javnost: "Ovo je katastrofa, svi ćemo se zaraziti"

Divljanje turista koji, između ostalog, izbegavaju da nose maske i drže distancu izazvao bes Španaca

  • 6
Pijani turisti, Majorka

Printscreen/Twitter/Ibon Perez

Pijani turisti, Majorka

Printscreen/Twitter/Ibon Perez

Španci strahuju da će žrtva koju su podneli tokom blokade zbog korona virusa biti uzaludna, s obzirom na to da neobuzdani turisti koji sada hrle u njihovu zemlju niti nose maske, niti se pridržavaju socijalne distance, piše Guardian.

Njihove brige dodatno je produbio snimak pijanih Britanaca koji divljaju na Majorki.

- Delovi Španije su u karantinu, starija populacija je zatvorena u domovima, svi nosimo maske na ulici, ali u Magalufu neodgovorni Britanci rade šta žele. To je sramota - napisao je jedan Tviteraš.

 

Već je došlo do okršaja između lokalaca i turista. Vlastima Majorke prijavljeno je najmanje 60 ilegalnih zabava, a organizatorima tih zabava preti kazna od čak 600.000 evra.

- Bez maski, skaču po automobilima, pijani su i piju po ulicama. Ovo je katastrofa. Gde je policija, sramota - komentarišu ozlojeđeni Španci.

Nisu samo Britanci popustili kočnice. I ministar zdravlja Nemačke Jens Span kritikovao je svoje sunarodnike zbog razuzdanog ponašanja.

- Moramo da pokušamo da sprečimo infekcije, posebno u vreme godišnjih odmora. Ko kaže da automatski moramo da imamo drugi talas na jesen i u zimu. Zajedno kao društvo možemo to da sprečimo, kao što smo to učinili ranije - rekao je Jens.

I dok turisti krše mere, u Kataloniji, Andaluziji, ali i na Balearskim ostrvima, među kojima su i Majorka i Ibica, uvedena je mera obaveznog nošenja maski na otvorenom, čak i u situacijama kada je socijalno distanciranje moguće. Jedini izuzetak su boravak na plaži i sportske aktivnosti.

Nošenje maski i fizička distanca postali su svakodnevica i pravilo za većinu Španaca. Zbog toga su i više nego zgroženi prizorima neodgovornih, mladih turista, koji se opijaju i tumaraju ulicama u velikim grupama u kojima niko ne nosi masku.

Užasnuti britanskim ležernim pristupom prema širenju zaraze, Španci strahuju da bi upravo ovako neodogovorno ponašanje moglo da donese drugi talas u njihovu zemlju koja je prvi nalet epidemije stavila pod kontrolu.

Strah od zaraze prati i strah od uticaja epidemije na turizam. Na Pirenejskom poluostvru sve više strahuju od dugoročnih posledica koje bi kovid mogao da ima na ekonomiju.

Majorka, koja je jedno od omiljenih letovališta u Španiji, prošle godine je 10 ugostila miliona turista. Turizam čini oko 12 odsto španskog BDP-a, dok je u gradovima pored plaža i na ostrvima glavni izvor prihoda.

Strahujući da će ostati bez posla zbog mera, radnici u turističkom sektoru na Balearima negodovali su zbog uvođenja obaveze nošenja maski prošle nedelje. Šokirali su se kada su saznali da će njihovi gosti morati da ih nose, a brojni turisti su otkazali aranžmane nakon ove odluke i otišli na neku drugu destinaciju.

Video: Pijani Englezi napali hrvatsko obezbeđenje, pa dobili ozbiljne batine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • C.

    14. jul 2020 | 12:56

    Onda neka zatvore klubove ako strahuju toliko. Taj Magaluf je blud i razvrat, bio par puta, komirane devojke spavaju na ulici.

  • Katastrofa

    14. jul 2020 | 14:14

    A moja kaomsinica trci sutra u Spaniju na more, sa decom jer propasce ako jednu godinu preskoci. Pritom ima prekomernu tezinu blizu 100kg, pritisak preko 150...dovovoljno da se ne daj boze zarazi pitanje je jel bi prezivela sobzirom da ima dovoljno zdravstvenih problema... Katastrofa, gde je ljudima mozak sacuvaj Boze...

  • Перагеније

    14. jul 2020 | 14:11

    Нису то "Британци", већ Енглези. Мукице, не знају за боље и другачије - углавном су голи, а сви су пијани, не само у Магалуфу.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA