Kina posle pola godine otvara bioskope: Sale će biti poluprazne, a publika mora da poštuje ove mere

Ljubitelji filmova moći će od ponedeljka da posete bioskope u područjima na kojima rizik od zaraze više nije veiki, ali će morati sve vreme da nose maske za lice

  • 0
Peking Kina pijaca koronavirus losos

Foto: Tanjug/AP

Kineske vlasti dale su zeleno svetlo za otvaranje bioskopa skoro šest meseci nakon što je na snagu stupila zabrana zbog epidemije korona virusa.

Ljubitelji filmova moći će od ponedeljka da posete bioskope u područjima na kojima rizik od zaraze više nije veiki, ali će morati sve vreme da nose maske za lice, prenosi Deji mejl.

Da podsetimo, većina regija sada se smatra onim niskog rizika, ali Peking i dalje ima naselja "srednjeg rizika" pošto su u prethodnih mesec dana izbijala lokalna žarišta.

Odluka je donesena nakon što je saopšteno da je filmska industrija ove države pretrpela ogromne ekonomske gubitke pošto su bioskopi zatvoreni još krajem januara kada je virus Kovid-19 izbio u Vuhanu. Nijedno mesto u Kini više nije "visokog rizika", ali će bioskopi da budu otvoreni u onim mestima gde nikakve pretnje nema.

Naravno, važiće posebna pravila. U salu može da uže 30 odsto od ukupnog kapaciteta publike, a broj projekcija biće prepolovljen. Oni koji na ulazu budu imali povišenu temperaturu ili ne budu nosili maske neće moći da uđu u objekat.

Posetioci će biti zamoljeni da nose hranu i piće, a ljudi koji se međusobno ne poznaju moraće da sede sa najmanje metrom razmaka.

Kompanija "Vanda film" ima oko 600 bioskopa i u utorak je saopštila gubitak 1,5-1,6 milijardi juana, što je oko 229 miliona dolara.

Video: Nova kataklizma u Vuhanu: Stravično nevreme odnelo stotinu života

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA