Američka policija testira novu spravu za hapšenje: Trebalo bi da je bezopasna, neki ne misle tako

Šef policije Robert Liberati je već naredio da svaki policajac bude opremljen ovim

  • 1
sprava za mucenje Foto: Twitter@Artistictech

Američka policija krenula je sa testiranjem nove sprave kojom bi mogla lakše da uhvati osumnjičene za neko krivično delo. Iako je ova sprava predstavljena kao bezopasna alternativa nekim nasilnijim metodama hapšenja, mnogi su sumnjičavi da li je to baš tako.

Policija u Vašingtonu je testirala spravu koja je osmišljena da nekog uhvati bez povrede, piše NBC.

"BolaWrap" je ručni uređaj koji izgleda kao tejzer i "ispaljuje" kabal i do preko sedam metara koji se onda obavija oko nogu osobe.

Šef policije Robert Liberati je već naredio da svaki policajac bude opremljen ovim.

Ipak, brojni korisnici društvenih mreža primetili su nešto uznemirujuće sa "Vrapom". Iako namera nije da neko bude povređen, svako ko je učestvovao u testiranju nosio je zaštitu na nogama.

Kako se vidi i na nekim fotografijama objavljenim na Tviteru, na spavi se zapravo nalaze kukice koje bi mogle da prodru u kožu.

Do testiranja nove sprave došlo je nakon što su u SAD održani protesti povodom smrti Afroamerikanca Džordža Flojda koji je hapšen na brutalan način.

Neki tvrde da je ovo dokaz da policija uopšte ne shvata poentu protesta, a ulje na vatru je dolila fotografija sa testiranja gde je sprava isprobana upravo na policajcu crne puti.

Video: Isto ovo desilo se Džordžu Flojdu: Novi snimak policijske brutalnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA