≫ 

Haos na protestima u Izraelu: Policija demonstrante rasterivala vodenim topovima

Narod je izašao na ulice nezadovoljan zbog ekonomske krize i uvedenih mera

  • 1
Tel Aviv protest Foto: Tanjug/AP

Izraelska policija upotrebila je vodene topove u Jerusalimu i suzavac u Tel Avivu da bi rasterala demonstrante koji su nezadovoljni zbog ekonomske krize usled pandemije korona virusa i ponovnim uvođenjem mera tražli ostavku premijera Benjamina Netanijahua.

Više stotina građana okupilo se u Jerusalimu ispred Netanijahuove rezidencije a zatim su prošetali ulicama, a policija je upotrebila vodene topove da ih rastera, prenose svetski mediji.

Uhapšene su najmanje dve osobe, saopštila je policija.

Istovremeno je više hiljada ljudi u Tel Avivu tražilo državnu pomoć za firme koje su ugrožene usled ekonomske krize izazvane epidemijom korona virusom.

Izraelska Rešet Televizija objavila je da je policija u Tel Avivu upotrebila suzavac protiv demonstranata, kao i da je bilo manjih sukoba sa policijom.

Policija je saopštila da je na protestu bilo uhapšenih.

Podsetimo, doneta je odluka o ponovnom zatvaranju teretana i sala za vežbanje usled drugog talasa korona virusa, dok je restoranima i kafićima dozvoljeno samo da služe "za poneti".

Video: Huligani zapalili kontejnere na Bulevaru tokom protesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubiša

    19. jul 2020 | 10:39

    Gde je sad Tanja Fajon da "interveniše"? Ima li stranaca na tim protestima? Vidimo tamo policija "nije" ni malo upotrebila suzavce i silu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA