≫ 

Već su pale prve paprene kazne: Ko ne nosi masku u Kampanji, koštaće ga 1.000 evra

Novčanu kaznu u iznosu od 1.000 evra moraće da plate svi oni koji ne nose masku u zatvorenim prostorima

  • 0
Bilbord, ljudi, maske, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Ako vas u zatvorenom prostoru u italijanskoj regiji Kampanji lokalne vlasti zateknu bez zaštitne maske, moraćete da platite kaznu u iznosu od 1.000 evra.

Guverner te napuljske regije pooštrio je dosadašnje mere s obzirom na to da je područje suočeno sa porastom broja zaraženih korona virusom i nediscipliniranim stanovništvom.

Italijanski mediji su izvestili o prvim naplaćenim kaznama u iznosu od 1.000 evra, a dobili su ih vlasnici tri radnje u južnome gradu Salernu. Među njima su jedan bar i frizerski salon.

Policija je utvrdila da se u njima nije poštovala obveza nošenja maski u zatvorenom prostoru.

- Ako naši sugrađani misle da je problem rešen, znači da ćemo za nekoliko nedelja morati da vratimo vanredno stanje - upozorio je Vinćenco De Luka, guverner Kampanje.

- Znali smo da će doći do porasta broja zaraženih, to se očekivalo -objavio je on na Fejsbuku nekoliko sati pre objave o pooštrenju mera u borbi protiv širenja korona virusa.

Novčanu kaznu u iznosu od 1.000 evra moraće da plate svi oni koji ne nose masku u zatvorenim prostorima, a to su sve javne zgrade, supermarketi, barovi, restorani, trgovine i javni prevoz (autobusi, vozovi, metro).

U skladu s novom odredbom "prevoznici su dužni da zabrane ulazak u vozilo putnicima koji ne nose masku", prenosi “Jutarnji list”.

- Biće pozvani da odmah napuste vozilo, a ako to odbiju autobus ili voz biće zatvoreni, a zatim će biti kontaktirana policija - stoji u novom propisu.

Ako prekršaj počini trgovac ili neko od njegovih radnika, osim novčane kazne koju će morati da plate, biće dozvoljeno da se biznis zatvori od pet do 30 dana, a ako se prekršaj ponovi, kazna i broj dana mogu da se udvostruče.

Italija je prva evropska zemlja koju je pogodio talas zaraze koronavirusom i zbog epidemije je platila vrlo visoku cenu. Virusom je zaraženo 242.000 stanovnika, a od posledica bolesti umrlo je više od 35.000 ljudi.

Video: Užasni snimci iz urgentnog centra: Zujanje respiratora i ljudi koji se bore za život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA