≫ 

Misteriozne smrti u kasarni: Od početka godine 7 vojnika ubijeno, u bazi u Teksasu serijski ubica?

Baza u Teksasu već je poznata po ubistvima vojnika. Prvi put našla se u crnim hronikama 2009. godine kad je vojni psihijatar u sumanutom pohodu ubio 13 ljudi

  • 0
Gregori Morales Gregori Morales, Foto: Printscreen/Youtube/ COURT TV

Niko ne može da odgonetne šta se to događa u američkoj vojnoj bazi Fort Hud (Fort Hood) koja je udaljena oko 100 kilometara severno od grada Ostina u Teksasu. Od početka godine u ovoj kasarni je pronađeno čak sedam mrtvih vojnika, od kojih troje u samo poslednjih mesec dana.

Za većinu su utvrdili nasilnu smrt, a jedan vojnik se ubio nakon što su ga povezali s ubistvom koleginice. Smrti su toliko čudne da neki sumnjaju kako u bazi koja ima 36.500 vojnika vreba serijski serijski ubica.

Poslednja žrtva u kasarni je Mehjor Morta (26) čije je telo pronađeno u jezeru koje se nalazi nedaleko od baze. Istraga o njegovoj smrti nije se makla ni za pedalj.

- I dalje tapkamo u mestu. Nemamo nikakve informacije koje bi mogli da objavimo. Istraga i dalje traje - rekao je šerif okruga Bel za CNN.

Morta se pridružio kasarni u Fort Hudu u junu 2019. godine kao mehaničar za oklopna vozila i raspoređen je u maju ove godine u jedinicu.

Ali to je tek jedna u nizu misterioznih smrti u Fort Hudu, a reč je uglavnom o mlađim pripadnicima službe.

Poslednji dan juna istražitelji su pronašli i telo Vanese Gilen, a za njen nestanak bio je osumnjičen kolega Aron Dejvid Robinson, koji je dan kasnije izvršio samoubistvo.

Tokom juna vlasti su pronašle i telo Gregorija Moralesa koji je nestao prošle godine dok se vozio prema vojnoj bazi.

Dokazi samo zbunjuju istražitelje

Nakon što su Vanesu pronašli mrtvu, vlasti su u bazu uputile stručnjake da provere odnos zapovednika prema podređenima i međuljudske odnose.

Ali, osim Gilen najmanje sedam vojnika iz Fort Huda umrlo je ili su pronađeni mrtvi u poslednjih pola godine, uključujući i samoubistvo vojnika osumnjičenog za smrt mlade pripadnice oružanih snaga.

Zapovednici u Fort Hudu identifikovali su 26-godišnjeg Mortu nakon što je 17. jula pronađen u blizini jezera koje se nalazi na oko 20 kilometara od baze. Ribari su pronašli njegovo telo na dnu brane.

- Preliminarna obdukcija pokazala je da bi uzrok smrti moglo biti utapanje - stoji u saopštenju Ministarstva.

Osumnjičeni se ubio u tržnom centru

Za slučaj 20-godišnje Vanese saznalo se u aprilu kad je proglašen njen nestanak. Potraga je okončana kada su telo pronašli 30. juna zakopano u plitkoj jami, kaže advokata kojeg je angažovala porodica preminule.

Vanesa je radila kao serviserka za mala oružja i kako je utvrdila istraga, ubijena je udarcima čekićem u oružarnici u kojoj je radila, a njeno telo prebačeno je do mesta gde je zakopana.

Inspektori su identifikovali glavnog osumnjičenog za njen nestanak, a to je bio kolega Aron Dejvid Robinson (20), koji je suočen s optužbama i dokazima, izvršio samoubistvo. Navodno mu je u transportovanju mrtvog Vanesinog tela pomagala devojka Sesil Agilar.

Robinson je shvatio da ga traže dok je šetao tržnim centrom. Kad su mu se približili, izvadio je pištolj, cev uperio u glavu, ispalio hitac i na mestu preminuo. Kako su javili iz Fort Huda, on uopšte nije bio nadređen pokojnoj Vanesi i pripadao je inženjerskoj jedinici.

Nedaleko od baze 19. juna pronađeni su i posmrtni ostaci Gregorija Skota Moralesa (24), koji je nestao deset meseci ranije. Morales je poslednji put viđen 19. avgusta u noći, kad se vozio svojim automobilom prema bazi. Mladić je bio rodom iz Oklahome i u vojsku je došao u junu 2015. godine kao operater u motornoj jedinici. Navodno je trebalo da dobije otpust iz vojske, ali u bazu nikad nije stigao.

Vojnik ubijen, džip mu spaljen

I 27-godišnji Brandon Skot Rosekrans pronađen je mrtav 18. maja u Harker Hajtsu, 20-ak kilometara od baze.

Portparol tamošnje policije Harker Hajtsa rekao je da je verovatno reč o ubistvu, budući da je vojnik nađen s prostrelnom ranom, a njegov džip pronašli su spaljen verovatno kako bi se sakrili tragovi.

Fredi Beningo Delakruz imao je 23 godine kad je 14. marta pronađen mrtav s još dve osobe u stambenom kompleksu. Svo troje su imali rane od vatrenog oružja, a slučaj se vodi kao trostruko ubistvo. Delakruz je u vojsku je došao 2017. u izviđačku jedinicu.

Kristofera Vajnija Sojera pronašli su bez svesti 5. marta u njegovom stanu unutar baze, a istražitelji tvrde da u slučaju ovog 29-godišnjaka nema vidljivih tragova nasilja, ali da ne treba isključiti ubistvo. Sojer je bio automehaničar i u vojsci je radio od 2017. godine.

Šelbi Tajler Džouns ubijen je 1. marta, a smrt ovog 20-godišnjaka istražuje policija gradića Kajlin u kom se nalazi baza Fort Hud. Oni su u tri sata ujutro dobili dojavu da se u jednoj prodavnici nalazi ranjeni čovek, koji je uprkos pruženoj prvoj pomoći preminuo od zadobijenih rana. Veruje se da je u njega pucao nepoznati čovek u obližnjem klubu, a Sojer je ranjen oteturao do mesta gde je preminuo.

Podivljali psihijatar ubio 13 ljudi

Ova baza već je poznata po ubistvima vojnika. Prvi put našla se u crnoj hronici 2009. godine kad je vojni psihijatar u sumanutom pohodu ubio 13 ljudi, a žrtva je bilo i jedno nerođeno dete. Ranio je i 32 osobe.

Pet godina kasnije u istoj kasarni veteran je ubio tri osobe, a 16 ih je ranio, pa izvršio samoubistvo.

Video: Policajka ubila muškarca posle svađe oko maske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA