Porodice sa decom gledale film u bioskopu na otvorenom u Izraelu u trenutku napada Hamasa

Mediji prenose da nema ljudskih žrtava, ali da je nekoliko automobila oštećeno od šrapnela koji su pali na ulicu nakon presretanja rakete

  • 0
Izrael napad bioskop na otvorenom Sderot Printskrin: Twitter

Hamas je sinoć ispalio raketu prema gradu Sderot na jugu Izraela, dok su stanovnici grada bili u bioskopu na otvorenom.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vidi kako porodice sa decom trče i vrište pored parkiranih automobila, nakon što su nekoliko minuta pre toga uživali u gledanju filma.

Hamas je raketu ispalio iz severa Gaze, a izraelska vojska saopštila je da je presrela tu raketu.

Taj napad je prvi napad iz palestinske enklave za skoro mesec dana.

Sirene za uzbunu aktivirane su u gradu Sderot i okolnim zajednicama Ibim, Erez, Or Haner i Nir Am koje se graniče sa severnim pojasom Gaze, a hiljade Izraelaca poslato je u skloništa.

Grad Sderot je saopštio da su se sirene oglasile tokom otvaranja bioskopa na otvorenom u kojem je bilo parkirano na desetine automobila.

Mediji prenose da nema ljudskih žrtava, ali da je nekoliko automobila oštećeno od šrapnela koji su pali na ulicu nakon presretanja rakete.

Nekoliko sati nakon napada, avioni Izraela pogodili su nekoliko mesta Hamasa u centralnom i južnom pojasu Gaze rano u ponedeljak ujutro.

Vojska je rekla da su avioni pogodili fabriku cementa koja se koristi u izgradnji tunela, kao i "podzemne objekte" koje koristi Hamas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA