≫ 

Uhapšen terorista koji je pretio da će razneti banku u Kijevu: Govorio da mu je ranac pun eksploziva

Ušao je u zgradu i rekao da u rancu ima bombu

  • 0
Kijev ukrajina banka bomba

Printskrin: Facebook

Pripadnici ukrajinskih specijalnih snaga uhapsili su čoveka koji je pretio da će aktivirati bombu u banci u Kijevu, saopštila je Služba bezbednosti Ukrajine.

- Terorista je zarobljen živ, nije bilo eksplozije. Sledi suđenje i duga kazna zatvora - napisao je na Fejsbuku zamenik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko.

On je rekao da je pokrenut krivični postupak za terorizam, prenosi agnecija RIA Novosti.

Dok je bio u banci, napadač je davao intervju. On je rekao da živi u Ukrajini više od pet godina. Dok je razgovarao sa novinarima, pripadnici specijalnih snaga upali su u banku i vezali ga, a sve je uživo prenosio TV kanal "ZIK".

Ranije danas mediji su preneli da policija pregovara sa muškarcem koji je pretio da će razneti banku u biznis centru u Kijevu, objavio je zamenik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine.

- Osoblje banke napustilo je zgradu, šef odeljenja je dobrovoljno ostao. U toku je specijalna policijska operacija "grom". Policija je pokrenula razgovore sa teroristom - napisao je ministar na Fejsbuku.

ПОГРОЗА ВИБУХОМ У МІСТІ КИЇВ03 серпня, о 12.00, до поліції зателефонувала представниця АТ «Універсал Банк»...Posted by Антон Геращенко on Monday, August 3, 2020

 

 

Prema rečima ministra, portparol banke nazvao je policiju i rekao da je muškarac, u 30-im, ušao u zgradu, rekao da ima bombu u rancu i zatražio da pozovu policiju, prenosi Sputnjik.

Područje oko banke je blokirano, a građani su zamoljeni da izbegavaju taj deo grada.

Zamenik ministra je potvrdio da je muškarac, koji je pretio bombom, državljanin Uzbekistana.

За попередньою інформацією особою яка погрожує терористичним актом є громадянин Узбекистану - Карімов Сухроб Рахманович...Posted by Антон Геращенко on Monday, August 3, 2020

 

 

- Sudeći prema njegovim nalozima na društvenim mrežama, u pitanju je mentalno nestabilna osoba. Terorista je rekao da je njegov ranac pun eksploziva, koji će eksplodirati ukoliko on umre - napisao je zamenik ministra.

Pre samo dve nedelje, Maksim Krivoš (44) oteo je autobus sa 20 putnika. Posle 12-časovne krize, napadač je pustio taoce i policija ga je uhapsila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA