Uragan Isaja usmrtio dve osobe na Karibima, stigao do obale Severne Karoline

Isaja je kategorisan kao tropska oluja nakon što je pogodio ostrva na Karibima, ali je u ponedeljak ove sedmice prerastao u uragan kategorije jedan

  • 0
Uragan Severna Karolina

Foto: Tanjug/AP

Uragan Isaja pogodio je Severnu Karolinu sa udarima vetra koji su dostizali brzinu od 140 kilometara na sat, javio je američki Nacionalni centar za uragane

Isaja je kategorisan kao tropska oluja nakon što je pogodio ostrva na Karibima, ali je u ponedeljak ove sedmice prerastao u uragan kategorije jedan.

Na Karibima si nastradale dve osobe od posledica Isaje, prenosi BBC.

Uragan Isaja je deveta po redu oluja koja je dobila svoje ime u SAD-u ove godine. Centar za uragane SAD-a ranije je upozorio da će Isaja prouzrokovati obilne kiše, što će rezultirati plavljenjem reka duž američke istočne obale.

Bezbednsni zvaničnici upozorili su da na severoistoku Južne Karoline i na jugu Severne Karoline postoji opasnost od olujnih udara, neposredno uz obalu i susedne plovne puteve. Očekuje se da će oluja oslabiti kad naiđe na kopno, ali stanovnici su upozoreni da bi i danas moglo doći do udara tornada.

Video: Katastrofalno nevreme u Sibiru: Vetar rušio sve pred sobom, povređene tri osobe

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA