≫ 

Medicinske sestre pokazale modrice od nošenja maski, pa poručile: Prestanite da se žalite

One moraju da ih nose po ceo dan, a građani samo pola sata ili sat vremena

  • 7
Sestre, ozicljci

Foto: Instagram/alessiabonari_, sydvic1ous

Medicinske sestre na prvoj liniji borbe protiv korona virusa u australijskoj državi Viktorija podelile su fotografije na kojima se vide modrice od zaštitne opreme, istovremeno moleći stanovnike da prestanu da se žale jer moraju da nose maske.

Svi stanovnici Viktorije moraju da nose maske za lice u javnosti nakon što je premijer Danijel Endrus proširio obavezu na ostatak države u nedelju u pokušaju da se zaustavi eksplozija infekcija, prenosi Dejli mejl.

Zdravstveni radnici pozvali su ljude da obave svoju građansku dužnost i nose maske, govoreći da oni moraju da ih nose celu smenu kako bi sprečili prenošenje virusa.

- Ne zanima me što mislite da su vaše maske neudobne. Ja je nosim ceo dan, iako to ne želim. Zato ako morate da nosite masku kada ste u javnosti, samo pola sata ili sat vremena, molim vas da to i uradite. Svačije malo pomaže puno - rekla je Sem Bejts iz bolnice u Melburnu.

Još jedna medicinska sestra Mel Pirson rekla je kako su radnici dehidrirali jer sve vreme moraju da nose maske i štitnike za lice.

- Videla sam brojeve koji su opet porasli i to je tako razočaravajuće. Nosim masku koja mi pritiska lice i veoma mi je neprijatno - rekla je ona.

U Melburnu je došlo do porasta broja obolelih, zbog čega je uveden i policijski čas u narednih šest nedelja, dok se zemlja bori da virus stavi pod kontrolu.

Video: Jednostavan trik da vas obična maska zaštiti bolje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đurđica Dančulović

    4. avgust 2020 | 16:27

    Medicinski radnici sa maskama podnose velike žrtve. Hvala im. 😊

  • Zoran

    4. avgust 2020 | 12:56

    Izgleda najveci problem sto ne moze da se naplati mislim ispod ruke ova muka. To mnoge pogadja. Rade samo za platu. Jeste problem.

  • pedjo

    4. avgust 2020 | 12:50

    Prestanite vi da se zalite. To vam je posao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA