≫ 

Trenutak razarajuće eksplozije u Bejrutu u kojoj je poginulo najmanje 10 osoba

Svet su obišle stravične slike i snimci u kojima se vidi neverovatna razorna moć eksplozija

  • 2

Liban je zavijen u crno. Dve eksplozije koje su se dogodile danas u luci u Bejrutu odnele su najmanje 10 života.

Prema navodima svetskih medija, i dalje nije poznat uzrok incidenta, a prema prvima informacijama požar je zahvatio skladište municije koje je zatim eksplodiralo. Na društvenim mrežama pojavio se video snimak na kome se vidi trenutak eksplozije, odnosno vazdušni talas koji je nastupio nakon detonacije.

Svet su obišle stravične slike i snimci u kojima se vidi neverovatna razorna moć eksplozija. Građani Bejruta su u šoku, a prizori kako su obliveni krvlju na ulicama šokirale su svetsku javnost.

B. P, koji živi i radi u Bejrutu, ispričao je za Telegraf.rs kako je izgledalo kada je došlo do eksplozija.

- Detonacija je bila toliko jaka da su popucala stakla na zgradama koje su udaljene i po nekoliko kilometara. To je toliko jako grunulo da je izvaljivalo vrata iz šarki, sva stakla su popucala.Luka je izgleda sravnjena sa zemljom. Ne znam da li je bilo brodova i šta je sa njima. Dim i dalje kulja odatle - kaže za B. P. za naš portal.

Izrael i Hezbolah poriču odgovornost

Ministarstvo odbrane Izraela saopštilo je da nije odgovorno za dve velike eksplozije u Bejrutu. Hezbolah se takođe oglasio i rekao da ovaj incident nije posledica raketnog napada.

Video: Krvavi građani Bejruta trče ulicama nakon strašne eksplozije

(M. Lj)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mako

    5. avgust 2020 | 09:12

    Meni lići na rakete . Verovatno nisu stigli da ih premeste . Tu količinu eksploziva imaju rakete zemlja- more i zemlja-zemlja . Dali su Iranske ili Hezbolaha ? Ne znam ali majstorski odrađeno .

  • Mare

    5. avgust 2020 | 06:25

    Ovo ko atomska bomba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA