Kućni pritvor za lučke zvaničnike u Bejrutu posle strašne eksplozije: Nadgledaće ih vojska

Nije poznato koliko će zvaničnika biti stavljeno u kućni pritvor niti njihove funkcije

  • 0
Bejrut eksplozija Liban

Foto: Tanjug/AP

Vlada Libana odlučila je danas da stavi u kućni pritvor sve lučke zvaničnike u Bejrutu, koji su nadgledali skladištenje i bezbednosne mere od 2014. godine, prenosi Rojters pozivajući se na neimenovane izvore iz ministarstva.

Nije poznato koliko će zvaničnika biti stavljeno u kućni pritvor niti njihove funkcije.

Prema navodima izvora, vojska će nadgledati kućni pritvor dok se ne utvrdi odgovornost za ogromnu ekpsloziju u luci, koja se dogodila u utorak.

Prethodno je danas generalni menadžer luke u Bejrutu Hasan Korajtem rekao da je u tom objektu, pre šest godina, na osnovu sudskog naloga, stavljen u skladište visokoeksplozivan materijal, koji se smatra uzrokom snažne eksplozije, u kojoj je stradalo više od 100 ljudi.

Korajtem je rekao da su carinsko odeljenje i državna bezbednost tražili od vlasti da materijal bude izvezen ili uklonjen, ali se, kako je naveo, "ništa nije dogodilo", prenosi Rojters pozivajući se na lokalnu televiziju OTV.

Premijer i predsedništvo Libana saopštili su da je 2.750 tona amonijum nitrata, koji se koristi za bombe i đubriva, šest godina skladišteno u luci, bez poštovanja mera bezbednosti.

U eksploziji je umrlo najmanje 100 ljudi, a povređeno je više hiljada

Video: Sav užas eksplozije u Bejrutu: Luka je razorena

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA