≫ 

Uber kaznio albansku manekenku, provocirala je srpskog vozača

On je u žalbi istakao da je Haliti obajvila na Tviteru kako je "upravo srpskom vozaču puštala albansku muziku" i dodala smajli

  • 8
Lorenahaliti, uber Foto: Instagram/lorenahaliti

Albanska manekenka Lorena Haliti objavila je na Tviteru da je, tokom vožnje Uberom, srpskom vozaču puštala albanske pesme.

Uber je kasnije ugasio nalog manekenki na svojoj platformi, a ona je tu kompaniju optužila da podržava ksenofobiju i etničku diskriminaciju.

Uber, kompanija, berza Uber / Foto: Tanjug/AP

Kako objašnjava B92, vozač Ubera požalio se poslodavcima manekenke zbog "direktne provokacije", navodeći da takav postupak manekenke nije bio u redu jer je on profesionalno i korektno obavljao svoj posao, dok je ona po imenu i prezimenu prepoznala da je reč o Srbinu.

On je u žalbi istakao da je Haliti obajvila na Tviteru kako je "upravo srpskom vozaču puštala albansku muziku", i dodala smajli.

U mejlu žalbe naveo je i da je odnos Albanije i Srbije još veoma osetljiva tema, kao i da je u ratu izgubio oca i da je siguran da bi u suprotnoj situaciji, da je on njoj puštao srpske pesme, ona još brže uputila žalbu kompaniji Uber.

- Zamislite svet gde Nemac pušta nacističku muziku, jevrejskom vozaču? Ili gde osoba iz Turske pušta tursku muziku vozaču iz Jermenije -  upitao je on.

Kako navode mediji, nakon što se priča proširila i nakon što je Uber ugasio nalog manekenki na njihovoj platformi, ona je obrisala tvit u kojem se hvalila svojim postupkom. U međuvremenu postavila je čitav niz tvitova u kojima se predstavlja kao nevina žrtva.

Manekenka tvrdi da "Uber podržava ksenofobiju i etničku diskriminaciju" i da su je zato zabranili.

- Neću više da ćutim. Vaš srpski vozac podneo je žalbu mom poslodavcu zato što sam slušala albansku muziku u toku vožnje. Nastavili ste da podržavate ksenofobiju i etnicku diskriminaciju zabranjujući me bez ikakave istrage. Ovo je odvratno i nepodnošljivo - napisala je ona.

Kao i u slučaju kada je pevačica Dua Lipa na društvenim mrežama objavila fotografiju "velike Albanije" tražeći od Epla da se Kosovo nađe na njihovoj mapi, a zatim, gostujući u jednoj emisiji preporučila voditelju da proba albanski specijalitet - ajvar, i ova objava izazvala je dosta komentara.

- "Zaslužila si", "Kosovo je Srbija", "Ostavi se mreža", "U tvom obrisanom tvitu se jasno vidi da ti je bila namera da provociraš vozača", "Bravo za Uber", "Ućuti, nisi u pravu" - bili su samo neki od komentara na objave manekenke, dodaje B92.

Video: Kako su četiri Albanke sa Kosova postale najveće muzičke zvezde?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siptar sa kavkaza

    5. avgust 2020 | 21:06

    Kakva je kao da je krava otelila

  • Dejan

    5. avgust 2020 | 20:04

    Ja kao dzentlimen nisam hteo nista da kazem ali kad se doticna hvali neka kaze sta mi je radila dok smo slusali albansku muziku.Tuzicu je jer mi pokvarila zip na farmerkama.

  • aat

    5. avgust 2020 | 20:15

    Zamisli kako treba da budes vaspitan i koji nivo egoizma da posedujes da bi u tudjem vozilu pustao glasnu muziku po sopstvenom izboru. I sto je jos gore, sada ce dobiti lajkove zbog posta, jer naravno niko nece traziti da spozna sustinu problema i da razmisli prvo o osnovnom ili kucnom vaspitanju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA