Fotografija koja je rasplakala planetu: Medicinska sestra iz eksplozije spasla tri tek rođene bebice

Bila je u porodilištu kada je odjeknula eksplozija, kad se osvestila videla je da u rukama drži bebe

  • 0
Bejrut, medicinska sestra Foto: Profimedia/Xinhua News

Medicinska sestra iz Bejruta proglašena je herojem nakon što se fotografija na kojoj drži tri tek rođene bebe proširila internetom.

U strašnoj eksploziji koja je u utorak zatresla prestonicu Libana teško je pogođena i bolnica Al Rum. Fotoreporter Bilal Javič pratio je dim koji je dopirao iz luke u Bejrutu i stigao je do ove bolnice, pred kojom ga je dočekao neverovatan prizor.

- Bio sam oduševljen kada sam video medicinsku sestru kako drži tri novorođenčeta. Primetio sam da je bila smirena, sasvim suprotno atmosferi koja je bila samo metar dalje - rekao je fotoreporter za CNN.

Na fotografiji se vidi mlada medicinska sestra koja u naručju drži tri novorođene bebe, okružena ruševinama, krhotinama stakla, istovremeno pokušavajući da uspostavi telefonsku vezu i da pošalje apel za pomoć njenim kolegama, lekarima i pacijentima.

U blizini su, kako je rekao, ležala beživotna tela i povređeni ljudi.

- Međutim, medicinska sestra izgledala je kao da poseduje skrivenu silu koja joj je dala samokontrolu i sposobnost da spasi tu decu. Ljudi se ističu usred ovih nasilnih, mračnih i zlih okolnosti i ova sestra bila je na visini zadatka - rekao je on.

Medicinska sestra rekla mu je da je bila u porodilištu kada je odjeknula eksplozija. Zbog nje je pala na zemlju i izgubila svest, ali kada se osvestila, "zatekla je sebe kako u naručju nosi tri bebe".

Fotografija se brzo proširila internetom i mnogi su sestru proznali "herojem" usled katastrofe koja je zadesila Bejrut.

Video: Dirljivi snimak uplašenog oca koji pokušava da zaštiti sina od eksplozije u Bejrutu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA