Mlada iz Bejruta čiji je snimak obišao svet: "I dalje smo u šoku, samo sam se pitala kako ću umreti"

U eksploziji u Bejrutu poginulo je najmanje 135 osoba, a povređeno je više od 5.000

  • 0
Mlada Bejrut Liban eksplozija

Printskrin: Twitter/@Iamhornsby

Odevena u belu odoru, sa belim velom na glavi, 29-godišnja mlada iz Libana Isra Seblani stajala je smešila se pozirajući se za fotografije i video sa venčanja. Međutim, predivna scena ubrzo je postala stravična pošto je baš u tom trenutku Bejrut pogodila eksplozija.

Dramatičan snimak pokazuje tačan trenutak eksplozije i ovaj video je juče obišao ceo svet. Da podsetimo, u eksploziji u Bejrutu poginulo je najmanje 135 osoba, a povređeno je više od 5.000.

Seblani, inače lekarka u SAD, koja je stigla u grad nekoliko nedelja pred venčanje, pomogla je jednom povređenom čoveku pre nego što je pobegla na Trg Saifi u Bejrutu, piše Gardijan.

Dva dana kasnije, ona i njen suprug 34-godišnji biznismena Ahmad Subeih i dalje pokušavaju da se oporave od šoka.

- Spremala sam se za svoj veliki dan dve nedelje i bila sam tako srećna kao i sve druge devojke: "Udajem se". Moji roditelji će biti tako srećni kad me vide u beloj haljini, izgledaću kao princeza. Ono što se dogodilo ovde, nema reči koje bi to objasnile... Bila sam šokirana, pitala sam se šta se dogodilo, hoću li umreti? Kako ću umreti? - ispričala je ona za Rojters.

 

I Subeih se priseća trenutka eksplozije čiji je uzrok najverovatnije skladište hemikalije amonijum nitrata u luci u Bejrutu.

- Počeli smo da hodamo okolo i bilo je neverovatno tužno, nije moguće opisati. I dalje smo u šoku... Nikada nisam čuo nešto slično kao što je bio zvuk ove eksplozije - rekao je on.

Posle eksplozije su pokušali da se smire i da nastave sa proslavom.

- Moj muž mi je rekao da nastavimo, da ne možemo da stanemo. Pomislila sam zašto da ne. Nisam jednostavno živela trenutak, bilo je samo lice, usne koje se osmehuju, ali to je sve. Onda smo otišli na večeru - navela je ona.

Video: Dirljivi snimak uplašenog oca koji pokušava da zaštiti sina od eksplozije u Bejrutu

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA