Evropa se sprema za još jedan "pakleni" vikend: Temperature će ponovo obarati rekorde

Engleska će se danas približiti svom najtoplijem danu u godini, a rekord je postavljen prošle nedelje, 38,7 stepeni Celzijusovih

  • 0
Toplotni talas u evropi Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Zapadna Evropa se priprema za još jedan toplotni talas, jer se očekuje da će ekstremne temperature zahvatiti region drugi vikend zaredom.

Engleska će se danas približiti svom najtoplijem danu u godini, a rekord je postavljen prošle nedelje, 38,7 stepeni Celzijusovih, piše CNN.

Meteorolozi su već izdali upozorenje o toplotnom talasu jer se predviđa da će i ovog vikenda temperatre biti blizu 37 stepeni. Očekuje se da će se ovog puta takvi uslovi zadržati najmanje sedam dana u Londonu i nekim okolnim oblastima.

- Iako ovaj toplotni talas može da donese visoke temperature kao prošle sedmice, trajanje će biti mnogo duže. Prošlonedeljni talas zaista je trajao samo dan ili dva, ovaj će trajati najmanje pet dana širom regiona, a gradovi poput Pariza verovatno će prelaziti 36 stepeni svakog dana, od ponedeljka do petka - rekao je meteorolog CNN-a Tejlor Vard.

Za francusku prestonicu se prognozira da će temperature i sledeće nedelje ostati izna 32 stepena.

Belgija je ponegde zabeležila temperature i za 14 stepeni više od proseka, a penju se i preko 32 stepena. U Briselu se tokom vikenda očekuju maksimumi oko 34-35 stepeni.

I Amsterdam i drugi delovi Holandije takođe bi mogli da očekuju veoma visoke temperature.

Video: Na velikim vrućinama nekima najviše odgovara hladovina Košutnjaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA