Bejrut još "gori": Lete kamenice, demonstranti upali u dva ministarstva

U eksploziji u luci u centru Bejruta prema poslednjim podacima poginulo je 158 ljudi,

  • 4
Protesti, demonstracije u Bejrutu

Foto: Tanjug/AP

Drugi dan zaredom u Bejrutu su se okupili demonstranti na protestu protiv vlade, bacajući kamenice na pripadnike bezbednosnih snaga koji blokiraju put ka zgradi libanskog parlamenta.

Demonstranti su  upali  u zgrade Ministarstava rada i za poslove izbeglica Libana, saopštila je libanska informativna agencija.

Prema navodima dopisnika Rojtersa, na stotine demonstranata okupilo se na glavnom trgu gde je juče demonstriralo više hiljada Libanaca protiv političke elite koju krive za ekonomsku i političku krizu i koju smatraju odgovornom za nedavnu razornu eksploziju u luci.

U sukobima policije i demonstranata juče je poginuo jedan policajac, a demonstranti su upali u nekoliko ministarstva kao i asocijaciju banaka.

U eksploziji u luci u centru Bejruta prema poslednjim podacima poginulo je 158 ljudi, povređeno ih je više od 6.000, a 21 osoba se vodi kao nestala.

Strahovitu eksploziju u bejrutskoj luci izazvalo je više od 2.700 tona amonijum-nitrata koji je šest godina čuvan u skladištu, nakon što ga je konfiskovala carinska služba.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA