Gejts dao prognoze za kraj pandemije korona virusa: Postoje 2 roka, zavisno od razvijenosti zemalja

Gejts je kritikovao američki sistem testiranja na korona virus

  • 6
Bill Gates, Bil Gejts Bil Gejts / Foto: Tanjug/AP

Suosnivač Microsofta Bil Gejts procenjuje da će pandemija korona virusa za "bogati svet" biti završena do kraja 2021. godine, ali da će za ostalima biti potrebno više vremena za oporavak.

- Inovacije u dijagnostici, terapijama i vakcinama su impresivne. Zbog toga smatram da u bogatom svijetu možemo okončati pandemiju do kraja 2021. godine, a za ostatak svijeta do kraja 2022. godine - izjavio je Gates, prenosi američki sajt CNET.

Gejts finansira medicinsko istraživanje i programe za vakcine putem svoje Bill & Melinda Fates Fondacije.

Svestan je da je pandemija sve zemlje sveta vratila nekoliko godina unazad kada je reč o ekonomskom rastu, borbi protiv HIV-a, malarije, piše Investitor.me

Gejts je kritikovao američki sistem testiranja na korona virus, kao i način na koji se američki predsednik Donald Tramp i njegova administracija nose sa situacijom.

Otvoreno je rekao da je visok broj slučajeva koronavirusa u SAD rezultat nedovoljnog testiranja i praćenja kontakata, kao i nenošenja zaštitnih maski.

Gejts vjeruje da će vakcina biti razvijena, ali da će zbog različitih problema uključujući proizvodnju moći da pomogne samo bogatijim zemljama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    10. avgust 2020 | 05:39

    Stručnjak.

  • haj

    10. avgust 2020 | 08:05

    Svesi ti ovo uradijo u svijetu kad je narod budala dase jedan čovek pita za ceo svet kače narod to svatit da ustane dase vise ne igraju sa narodom

  • Срб

    10. avgust 2020 | 18:46

    Он је суоснивач короне назовимо ствари правим именом

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA