≫ 

Maturanti doneli koronu u Italiju iz Hrvatske: Na severu zemlje nova žarišta, strahuju od Balkana

Italijanski mediji pišu da su "opkoljeni" državama u kojima bukti korona, a najveći problem predstavljaju im zemlje Zapadnog Balkana

  • 2
Italija koronavirus šetnja ukidanje restrikcija

Foto: Tanjug/AP

Italija je "opkoljena" državama koje beleže rast broja slučajeva pozitivnih na kovid-19, poput Francuske, Španije i balkanskih zemalja, navodi italijanski list Korijere dela sera.

Zemlje koje smatraju da su u boljoj situaciji kao što su Norveška, Finska, Grčka, Portugalija i, za sada Italija, strahuju od "uvoza" slučajeva iz država u kojima se širi zaraza poput Francuske i Španije, ali i u Belgiji i Luksemburgu, a posebno u Hrvatskoj, navedeno je u članku.

Na severu Italije su izbila nova žarišta virusa kovid-19 po povratku tinejdžera iz Hrvatske, gde su bili na maturskoj ekskurziji.

Kako je navedeno, epidemiološka kriva naglo raste širom Balkana i broj zaraženih na 100.000 stanovnika u poslednje dve nedelje u Srbiji je 65,9, u Crnoj Gori 163, u Bosni i Hercegovini 130, u Severnoj Makedoniji 88, u Bugarskoj 43, a u Rumuniji 93,9.

List dodaje da su "vrata zatvorena" za dolaske iz Srbije i Crne Gore koje nisu članice EU, a ulazak na teritoriju Italije iz Rumunije i Bugarske dozvoljen je uz obavezu dvonedeljnog karantina.

Video: Kisić-Tepavčević objasnila sve što nije bilo jasno o kolektivnom imunitetu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salko

    10. avgust 2020 | 15:32

    Sta oni.misle da prodju bez drugog talasa znamo kako su prosli u prvom to je njihova korona.

  • Zoran

    10. avgust 2020 | 19:44

    Tako je to kada se pod budnim okom EU u Hrvatskoj sve može pa i lažiranje rezultata zaraze samo da bi zaradili od turista i kako tako spasili sezonu. Tako su u Srbiju iz Crne Gore gde nije bilo korone stigli studenti Crnogorci i započeli zarazu u Srbiji. Isti su i Crna Gora i Hrvatska.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA