Korona pronađena na pakovanju uvezene smrznute morske hrane u Kini: Svi radnici završili u karantinu

Vlasti nisu otkrile zemlju porekla

  • 0
Smrznuta morska hrana

Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Kina je danas objavila da je pronašla novi korona virus na pakovanju uvezene smrznute morske hrane, dopremljene iz luke Daljen koja u poslednje vreme ponovo beleži nove slučajeve zaraze.

Virus je pronađen na spoljnoj ambalaži smrznute hrane koju su kupile tri firme iz Jantaja, lučkog grada u pokrajini Šandung na istoku Kine.

Gradska uprava Jantaja saopštila je da su plodovi mora bili u pošiljci iz uvoza koja je isporučena u Daljenu, no nisu otkrili zemlju porekla.

U julu su carinici u Daljenu pronašli korona virus na pakovanju smrznutih škampa uvezenih iz Ekvadora, a Kina je tada obustavila uvoz proizvoda tri ekvadorska proizvođača škampa.

Deo morskih plodova koje su kupile tri firme iz Jantaja prerađen je za izvoz, a ostatak se čuva u hladnom skladištu i nije pušten na tržište, saopštile su gradske vlasti Jantaja.

Na pitanje da li je prerađena morska hrana izvezena, član ureda za kontrolu pandemije nije želeo da navodi detalje, upućujući Rojters na saopštenje vlasti grada Jantaja.

Vlasti su zapečatile robu, rekle su gradske vlasti. Svim radnicima koji su rukovali robom određen je karantin, a njihovi su testovi na koraonvirus negativni, stoji u saopštenju.

Najnoviji talas slučajeva zaraze Covidom-19 zabeležen je u Daljenu krajem jula, pri čemu je prvi slučaj zabeležen među radnicima kompanije za preradu plodova mora. Do 9. avgusta Daljen je izvestio o ukupno 92 nova slučaja zaraze.

Video: Građani poređali stolice, čitaju knjige: Ispred Torlaka kolona ljudi od pola 5

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA