Čoveku curio likvor iz ušiju, drugi ostao bez stopala: Kao da je rat u Minsku, lekari u šoku

Medicinski radnici su najblaže rečeno zabezeknuti povredama demonstranata

  • 37
Belorusija, Minsk, protesti

Foto: Tanjug/AP

Treći dan za redom organizovani su protestu u Minsku i drugim gradovima Belorusije posle ubedljive pobede Aleksandra Lukašenka na predsedničkim izborima.

Demonstracije su obeležili strašni sukobi policije i demonstranata, te je u poslednjih 72 sata najmanje dvoje poginulo, veliki je broj povređenih, a vlasti navode da je do sada uhapšeno preko 2.000 ljudi.

Ukrajinski portal “Obozrevatel” prenosi utiske doktora bolnica u Minsku gde su smešteni povređeni, a kako navodi ova internet stranica, medicinski radnici su u šoku zbog težine povreda.

Mnogi doktori su priznali da se nisu još suočili sa ovakvim povredama, posebno u vreme “kada nema rata”.

Kako se navodi, u noći između 9. i 10. avgusta, muškarac je ranjen metkom u stomak i primljen je u 4. bolnicu, a takođe je imao povredu bešike. Takođe, lekari su ustanovili da ima rane od šrapnela u predelu rebara.

Lekari ističu da su iz jednog 38-godišnjeg muškarca izvučena dva gumena metka.

- Pacijent je bio svestan, a upucan je sa daljine od 10 metara. U međuvremenu, nalazi se u komi i prikačen je na respirator - naveo je jedan doktor.

Portal “Obozrevatel” tvrdi da je u 4. bolnicu u Minsku u noći između 10. i 11. avgusta primljen 29-godišnji muškarac sa povredama glave. Prema svedočanstvu lekara koji je želeo da ostane anoniman, taj pacijent je morao da ima hitnu operaciju glave kako bi hematom bio sklonjen.

- U trenutku prijema, osobi je curio likvor iz ušiju, nalazi se trenutno u stabilnom stanju - naveo je doktor.

Doktori su, takođe, otkrili da su primili i 32-godišnjeg muškarca koji zadobio povrede noge posle eksplozije šok-bombe. Prema navodima ukrajinskoh portala, bomba mu je izgorela kiožu do cevanice. Takođe, deo stopala mu je amputiran.

Video: Belorusija: Sukobi na ulicama Minska nakon raspisivanja predsedničkih izbora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Комуниста

    11. avgust 2020 | 21:44

    Белорусија би била једина земља у којој бих ја живео. Провео сам тринаест месеци у Минску. Најчистија држава, са најмањом корупцијом и стопом незапослености. Са предивним људима и незадовољном децом. Како ми замшљамо да би требало да се живи у Србији тако се живи у Белорусији. Само они нису свесни. Ми смо скупо платили школу верујући у капитализам и демократију. Волео бих да то Белоруси , ако икако могу, уче на примеру Србије и Либије и Сирије и Венецуеле.

  • Aca

    11. avgust 2020 | 21:32

    Mlati ove izdajnike i olacenike koji zele da uniste Belorusiju!!!!

  • Kiza

    11. avgust 2020 | 20:46

    Kao i naši, noću izlaze da urlaju, ruše i pale, samo što u Belorusiji policajci nisu tako nežni i uplašeni kao naši koji su dobijali kamenice, metal i rakete po leđima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA