Snimak iz Italije uznemirio čitav svet: Policijac davio mladića, mučen krkljao i iskolačio oči

Slučaj "Flojd" dogodio se i u Italiji

  • 5
Denis Romero, Džordž Flojd, Italija

Printscreen/Youtube

U italijanskoj štampi nastavljena je i danas polemika o skandalu u koji je umešana policija, na osnovu video snimka koji pokazuje policajca iz Vićence dok na zemlji drži mladića zahvatom oko vrata, poput onog od koga je preminuo amerikanac Džordž Flojd, a koji je za jedan dan pregledan na desetine hiljada puta.

Mladića Denisa Romera, poreklom Kubanca koji legalno živi i radi u Italiji juče je, prema svedočenju njegovog prijatelja, policija iz čista mira, pokušala da legitimiše.

Budući da nije ništa uradio mladić je odbio, pokušao da se udalji, policajac ga je oborio na zemlju i kako je na svom Instagam profilu objavio njegov prijatelj koji je napravio video snimak, “sa iskolačenim očima počeo da krklja”.

Svedoci su slučaj označili kao “rasisticki”, ali je šef lokalne policije kvestor, Antonio Mesino, isključio takvu mogućnost i rekao da “niko od njegovih policajaca nije rasista”. U verziji policije mladić je ismevao policiju dok je intervenisala da razdvoji drugu grupu mladih koji su se tukli.

Kubanac će danas biti ekspresno izveden pred sud pod optužbom da je odbio da pokaže dokumente, istovremeno pred lokalnom stanicom policije zakazane su demonstracije građana.

U komentarima većinom niko ne osporava činjenicu da je mladić odbio da se legitimiše, ali se polemika vodi, a tonovi usijavaju, zbog činjenice da je iz grupe izdvojen jedan drugačije boje kože i pre svega činjenica da je policajac upotrebio zahvat, stezanje vrata, koji je u policijskoj praksi Italije, zabranjen.

Video: Uzalud mu govorio da ne može da diše: Policajac klečao na vratu muškarca koji je kasnije preminuo

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki CH

    12. avgust 2020 | 11:17

    Boze dragi, dal su ovi ljudi normalni? Policajac mu trazi dokumenta, a on ga ignoriše i odlazi, pa šta je trebalo da uradi policajac, da mu se izvini što je trazio dokumenta?

  • Pravnik

    12. avgust 2020 | 11:15

    Policajac je ocito pogresio i za to mora da odgovara i da bude razresen tog posla?!

  • misa

    12. avgust 2020 | 13:09

    Kod njih u njihove zemlje posebno muslimanske nesmes da odeš a kamoli da napraviš gest nepoštovanja policije odmah će da ti isecu ruku a ne najgrublje hapšenje a ovde kod nas se ponašaju bahato i maltretiraju sve redom jer u svojim zemljama nisu smeli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA