≫ 

Korona sa zaleđenom hranom u Kinu stigla iz Ekvadora: Virus pronađen na unutrašnjem pakovanju škampi

Ovakva otkrića dogodila su se u još nekoliko gradova, zbog čega su kineske vlasti zabranile uvoz škampa od tri ekvadorska proizvođača

  • 6
Vakcina, Rusija, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Nadležni u gradu Vuhu u provinciji Anhui na istoku Kine, otkrili su danas da su paketi sa smrznutim škampima iz Ekvadora kontaminirani korona virusom.

Virus je detektovan na unutrašnjem pakovanju uvezenih škampa koiji su bili isporučeni jednom restoranu u gradu Vuhu, izvestila je državna televizija CCTV, prenosi Rojters.

Ovakva otkrića dogodila su se u još nekoliko gradova, zbog čega su kineske vlasti zabranile uvoz škampa od tri ekvadorska proizvođača.

Zaplena kontaminiranih paketa sa smrznutim škampima izvršena je kod svih poznatih restorana iz Vuhua koji su kupovali morske plodove kod istog proizvođača iz Ekvadora.

Ekvadorske vlasti su saopštile da je Kina ponovo dozvolila uvoz škampa jednom od tri proizvođača iz Ekvadora kome je prethodno suspendovana dozvola za izvoz plodova mora.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Farsa

    12. avgust 2020 | 14:59

    Ovaj virus u srbiji postoji vec sigurno dve godine.pojavio se sporadicno,ljudi su bolovali sa istim simptomima kao is covida a doktori nisu znali I cemu se radi.nije bla bla prica vec neposredno iskustvo.

  • Srbija

    12. avgust 2020 | 14:13

    Lepo ja govorim ljudima da je virus vestacki napravljen i samo nas truju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA