≫ 

Nemac dobio prijavu jer je spasao dete iz usijanog auta: Tata poludeo što mu je razbio staklo

Dete je bilo u usijanom vozilu duže od 10 minuta

  • 4
Staklo, prozor, dete, automobil Foto: Polizei Lübeck und Ostholstein

Jedan muškarac iz Nemačke dobio je krivičnu prijavu nakon što je razbio staklo na "tojoti" iz koje je dopirao dečji plač. Incident se odigrao u petak na jednom parkingu u Bremenu, a otac je odlučio da tuži prolaznika i da traži naplatu štete.

Naime, muškarac je prolazio parkingom kada je nešto pre podneva čuo uznemireni dečji plač iz jednog vozila. Kada je prišao automobilu, ugledao je dete kako sedi u svom sedištu u zamandaljenom automobilu koji je goreo na suncu i neutešno plače. Savesni prolaznik je prvo počeo da doziva pomoć, nadajući se da će da dozove roditelje. Međutim, kako se niko nije pojavio, a napolju je bilo više od 30 stepeni Celzijusa, muškarac je posle dva minuta razbio staklo na automobilu i izvukao dete napolje.

Posle nekoliko minuta došao je otac (57) i napao prolaznika koji je njegovom detetu spasao život. Otac je rekao da je beba čvrsto spavala, a da je on istrčao na par minuta da nešto završi, te dete nije hteo da budi.

- Otac je rekao i da je auto bio delimično parkiran u hladu, a ustanovljeno je da je parking plaćen 11 minuta pre nego što je pozvana policija - saopštili su nadležni.

Vlasnik je protiv prolaznika podneo prijavu i tražio naknadu štete, a policija je po službenoj dužnosti obavestila Centar za socijalni rad zbog sumnje da je reč o slučaju zanemarivanja maloletnog deteta.

Video: Auto udario dete na pešačkom prelazu, vozač pokazao srednji prst majci i pobegao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    13. avgust 2020 | 06:43

    Otkud je znao da je dete samo 10 min. na suncu,umesto da mu zahvali tuzi ga,e nesreco od oca.

  • Bane

    13. avgust 2020 | 07:48

    To je Djubre od oca covek mu spasio dete on mu trazi odstetu. Treba drzava da mu oduzme dete jer je doveo dete da umre bez vazduha, da dobije zatvorsku kaznu .A coveka kojo je spasio dete da dobije nagradu od drzave

  • Branka

    13. avgust 2020 | 08:38

    Koji idiot od oca. Nek bude zahvalan sto mu je spasao dete od sigurne smrti. Izgovor da mu je dete spavalo. Kako da ne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA