Tri članice NATO imaju plan kako da reše krizu u Belorusiji

- Ako plan bude prihvaćen, naše države su spremne da budu posrednici u organizaciji procesa izlaska iz krize - kaže litvanski predsednik

  • 13
Minsk, Belorusija Foto: Tanjug/AP

Litvanija, Letonija i Poljska pripremile su plan za rešavanje krize u Belorusiji, izjavio je danas litvanski predsednik Gitanas Nauseda.

- Predsednici naše tri države napravili su plan za rešavanje situacije u Belorusiji. On sadrži tri tačke - izjavio je Nauseda na konferenciji za novinare.

Prva je da  vlasti Belorusije pre svega treba da prekinu sa upotrebom sile protiv ljudi koji protestuju zbog rezultata predsedničkih izbora, prenosi portal Sputnjik.

Druga tačka je da treba osloboditi i uhapšene demonstrante, a treći deo plana je početak pregovora s predstavnicima civilnog društva.

- Ako plan bude prihvaćen, naše države su spremne da budu posrednici u organizaciji procesa izlaska iz krize - rekao je Nauseda i istakao da, ako ne bude prihvaćena ova inicijativa, Belorusiji mogu biti uvedene sankcije.

Ministar inostranih poslova Litvanije je u intervjuu ruskom radiju "Eho Moskva" rekao da Minsk treba da organizuje nove predsedničke izbore, pošto ovi "nisu bili demokratski i slobodni".

Video: Oklopna vozila i hapšenja posle izbora u Belorusiji: Minsk žarište sukoba policije i demonstranta

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nema imena

    12. avgust 2020 | 21:13

    Samo se vi ne mesaj te Lukasenko ce vas smrviti.

  • Aca

    12. avgust 2020 | 21:10

    Drzi se prijatelja ne budi glup Rusija ti jedino moze pomoc Lukasenko napao te Nato!!!!

  • Tig

    12. avgust 2020 | 20:58

    Pokusavaju da slome Belorusiju zbog raznih i mnogih bogastva koja ta zemlja ima.Ako Lukasenko odma se ne dogovori sa Rusijom 100% u svim poslovima bice direktan krivac ako Nato obistini svoje planove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA