Kakva tragedija: Otac i sin lekari preminuli od korona virusa, isti dan primljeni u bolnicu

- Bukvalno smo ostali bez dva stuba naše familije - kaže neutešna unuka

  • 0
Bruklin tela Njujork mrtvačnica

Foto: Tanjug/AP

Otac i sin, koji su posvetili ceo život kao doktori da pomažu ljudima, preminuli su od korona virusa u razmaku od nekoliko nedelja.

Dr Horhe Valjeho (89) i njegovi sin dr Karlos Fransisko Valjeho (57) primljeni su isti dan u bolnicu u američkoj državi Florida, posle sumnje da je Karlos “zakačio” korona virus od jednog do pacijenata.

Karlos, koji je specijalizirao dijagnostiku, radio je na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa, te se sumnja da se upravo zarazio lečeći pacijente, a onda je inficirao i svog oca.

Obojica su istog dana primljeni u bolnicu, a šest dana kasnije stariji dr Valjeho podlegao je posledicama bolesti COVID-19. Karlos se naredna 42 dana borio sa korona virusom na odeljenju Intenzivne nege, ali je i on podlegao ovoj smrtonosnoj infekciji.

- Bukvalno smo ostali bez dva stuba naše familije - kaže Horheova unuka i Karlosova nećaka Džesika Valjeho za “Majami Herald”, a prenosi “News.co.au”.

Florida je postala jedna od najteže pogođenih oblasti koronavirusom u Sjedinjenim Američkih Državama. Prema poslednjim informacijama, više od 5,3 miliona ljudi je zaraženo koronavirusom u SAD, dok je preko 168.000 umrlo.

Skok infekcije među decom

 

Takođe, američki mediji navode da je u Floridi u poslednjih mesec dana za 137 odsto porastao broj dece inficirane ovim virusom.

U periodu od 9. jula do 9. avgusta broj dece starosti do 17 godina obolele od korona virusa porastao je sa 16.797 na 39.735, a u istom periodu broj hospitalizovane dece porastao je sa 213 na 436, odnosno porastao je za 105 odsto, prenosi CNN.

Procentualno broj zaražene dece na Floridi u prethodnom mesecu znatno je veći nego na nacionalnom nivou gde to povećanje iznosi 90 odsto.

Video: Jeziv prizor zabeležen u Bruklinu: Bolnica prenatrpana, zaraženi leže po hodnicima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA