≫ 

Večiti neprijatelji ponovo reže jedan na drugog: Pompeo ozbiljno zapretio Rusiji

Pompeo rekao da Rusija neće dobro proći ako se ispostavi kao tačno da su ucenjivali glave američkim vojnicima

  • 3
Majk Pompeo Foto: Tanjug/AP

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majk Pompeo izjavio je da je obavestio ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova da će, kako je rekao, „biti plaćena ogromna cena“ ako se pokaže da su izveštaji obaveštajnih službi o tome da je Rusija ucenila glave američkih vojnika u okviru trupa u Avganistanu, tačni.

Pompeo je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekao da su i predstavnici američke vojske o tome razgovarali sa visokim ruskim zvaničnicima.

"Njujork tajms" je krajem juna objavio da je ruska Glavna obaveštajna uprava navodno plaćala borcima bliskim talibanima za uspešno izvršene napade na američke vojnike i druge pripadnike NATO snaga.

Na pitanje da li veruje tim izveštajima Pompeo je odgovorio: "Mi smo to razjasnili. Znamo da su Rusi u prošlosti naoružavali talibane, znamo da ih Iranci i danas naoružavaju".

Pompeo je takođe istakao da su SAD svakom od njih jasno iznele svoja očekivanja i da će učiniti sve što je potrebno da zaštite i odbrane svakog američkog vojnika i vojnika bilo koje zemlje koja je deo misije NATO u Avganistanu.

Video: Rusija registrovala vakcinu protiv korona virusa, dozu primila i Putinova ćerka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Argos

    13. avgust 2020 | 14:55

    Ovi nacisti pricaju o nekima a oni ucenjuju ceo svet protiv Rusije ma ja da imam atomsku bombu bih bacio na taj smrad bez razmisljanha

  • Raspucin

    13. avgust 2020 | 15:54

    Hahahahaha evo Rusi se zaključali ne izlaze napolje od straha, ajde ko se Jos vas boji molite boga da ne izbije rat inače ste gotovi pretite sankcijama i to je sve sto umete, i molite boga da se ne zarati inače cete proci kao kartagina

  • JACA ♎

    13. avgust 2020 | 17:42

    Prvo, zašto bi Rusi plaćali talibanima, kad talibani rado ubijaju Amerikance, koji ne izlaze iz Avganistana već 30 godina?! Drugo, baš se Rusi boje američkih pretnji, da dodje do nečega, Rusi bi ih oduvali! Amerikanci ne shvataju da gube moć, hvala Bogu njihov teror nad celim svetom postaje prošlost!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA