Trampov istorijski poduhvat: "Pomirio" je Izrael i UAE

Izrael je na zahtev predsednika SAD Donalda Trampa pristao da suspenduje planove da zvanično prisvoji velike oblasti teritorije Palestine

  • 11
Donald Trump, Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati obnovili su danas diplomatske odnose pošto su potpisali dogovor sa Sjedinjenim Američkim Državama po kom će Tel Aviv da privremeno odustane od aneksije Zapadne obale kako bi se fokusirao na unapređivanje odnosa sa okolnim državama.

Izrael je na zahtev predsednika SAD Donalda Trampa pristao da suspenduje planove da zvanično prisvoji velike oblasti teritorije Palestine i da se fokusira "na veze sa drugim zemljama u arapskom i muslimanskom svetu", stoji u zajedničkoj objavi koja je potpisana od strane te tri zemlje.

Tramp je kazao da je ovo "veliki pomak" pošto je imao telefonski poziv sa premijerom Izraela Benjaminom Netajnijahuom i šeikom Mohamedom Bin Zajedom.

Kako javlja Raša tudej, u saopštenju se navodi da će Izrael i UAE raditi zajedno na pravljenju vakcine korona virusa.

Video: Tramp: Nisam bio u bunkeru, agenti su me sklonili u Ovalnu sobu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nindža

    13. avgust 2020 | 20:28

    Imaš čoveka koji ima sve i bez predsedničkog mesta i moć i pare. I dodje kao Missionar u borbi sa dubokom državom kod sebe, globalnom koronom, spaja gde se spojiti nemože Jevreje sa Muslimanima, USA-Rusija i pokušava da obuzda najvećeg problema opet i opet Nemačku!!! Tramp do pobede!!!!

  • platipus

    13. avgust 2020 | 18:12

    I na ovo dobija izbore ;) a i treba,cim su one nakaze protiv njega,znaci da bar nesto dobro radi,iako ne pomaze ni nama,ali imam osecaj ni da odmaze. Nama je Nemacka glavni problem,niko drugi.

  • Sun

    13. avgust 2020 | 18:43

    Jedino sto mi se kod Trampa svidja je što se bori protiv duboke države u svojoj zemlji, kao što bi i ostali trebali!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA