≫ 

Neverovatna scena u Minsku: Policajci spustili štitove, devojke poletele da ih zagrle

Nekoliko hiljada demonstranata okupilo se na Trgu nezavisnosti u Minsku zahtevajući ostavku predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka

  • 8

Pripadnici interventnih jedinica u centru Minska spustili su svoje štitove u znak solidarnosti s demonstrantima tokom protesta.

Na društvenim mrežama pojavio se navodno video snimak tog trenutka, posle čega su se devojke zatrčale ka policajcima i zagrlile ih.

 

Nekoliko hiljada demonstranata okupilo se 6. dan zaredom na Trgu nezavisnosti u Minsku zahtevajući ostavku predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, preneo je TASS.

U Belorusiji su održani predsednički izbori 9. avgusta, a sadašnji predsednik Aleksandar Lukašenko osigurao je novi mandat sa 80,08 odsto glasova, dok je njegova glavna rivalka Svetlana Tihanovska dobila 10,09 procenata podrške birača.

Nakon objavljivanja rezultata izbora, za koje demonstranti smatraju da su pokradeni, u mnogim gradovima širom zemlje izbili su masovni protesti koji su u nekim slučajevima eskalirali u sukobe sa policijom.

Protesti se održavaju od nedelje.

Video: Oklopna vozila i hapšenja posle izbora u Belorusiji: Minsk žarište sukoba policije i demonstranta

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seda Pavle

    14. avgust 2020 | 18:45

    Milicijo ipak se vi njih cuvajte

  • Luka

    14. avgust 2020 | 18:51

    Sve je lepo dok ne postane ružno, a to ih čeka, neminovno, što smo i sami osetili.

  • joco

    14. avgust 2020 | 22:56

    Koministi dani vam polako svugde odbrojani hoce narod slobodu pa makar jeo jedan put na dan.Gore ne moze biti nego sa propalim jednoumljem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA