U Severnoj Koreji besne poplave, Kim Džong-un odbija međunarodnu pomoć jer se boji korona virusa

Severnokorejski lider je na sastanku visokih zvaničnika rekao da granična kontrola treba da se pooštri

  • 8
Kim Džong-un Foto: Tanjug/AP

Predsednik Severne Koreje Kim Džong-un izdao je naređenje da se odbace sve ponude međunarodne pomoći usled jakih poplava, rekavši da bi to moglo izložiti ljude korona virusu.

Severnokorejski lider je na sastanku visokih zvaničnika rekao da granična kontrola treba da se pooštri, prenosi BBC pozivajući se na državne medije. Severna Koreja tvrdi da nema potvrđenih slučajeva virusa, ali zdravstveni stručnjaci kažu da je to malo verovatno.

Danas je u gradu Kesong ukinut karantin uveden nakon sumnje u slučaj virusa. Nije saopšteno da li je sumnjivi slučaj bio COVID-19.

Zemlju su pogodile jake monsunske kiše koje su trajale nekoliko nedelja. Više od 20 ljudi je poginulo, a 16.000 kuća je uništeno.

Video: “Platićete, ološi”: Prvi snimci kancelarije za vezu koju je Kim Džong Un digao u vazduh

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    14. avgust 2020 | 20:30

    Kim Džong Un je odbacio i da ga američka administracija i politički establišment koriste za svoje izbore. I to je odgovorna i pametna odluka jednog državnika koji drži do sebe i svoje zemlje. Na stranu to kakvo je uređenje u Severnoj Koreji. To je njihova stvar.

  • Aca

    14. avgust 2020 | 21:41

    Bolje Kim Dzong Unova politika nego americka demokratija!!!!!

  • joco

    14. avgust 2020 | 22:49

    On odbija svaku pomoc niko ne dolazi niko ne izlazi iz drzave komunjaro ugasi svetlo da narod vise ne gleda i dozivljava jad i bedu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA