"Da sedim dok se Minsk ruši? Koriste vam decu kao topovsko meso": Lukašenko pozvao na kraj protesta

Lukašenko je poručio građanima da ne izlaze na ulice da protestuju

  • 12
Aleksandar Lukašenko Foto: Tanjug/AP

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko pozvao je danas građane na smirivanje situacije u zemlji i da prestanu s protestima koji su izbili posle nedeljnih izbora na kojima je osvojio šesti mandate, a za koje opozicija tvrdi da su pokradeni, javlja TASS.

- Vi želite da sedim i čekam dok se Minsk ruši? Nećemo posle moći da stabilizujemo situaciju. Zbog toga je važno prestati s time, biti razuman i smiriti se. Uspostavimo ponovo red - rekao je Lukašenko na sednici nacionalnog Saveta bezbednosti, prenosi Belta.

On je pozvao građane da ne izlaze na ulice da protestuju.

- Ne izlazite sada na ulice. Shvatite da vas i vašu decu koriste kao topovsko meso. Ti danas dolaze iz Poljske, Holandije, Ukrajine i (opozicione ruske stranke) Otvorene Rusije, Navalnog i drugih. To je agresija koja je upravo pokrenuta na našu zemlju - rekao je Lukašenko.

Video: Policijci u Minsku spustili štitove, devojke poletele da ih zagrle

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbIN

    14. avgust 2020 | 21:23

    Ako radi dobro za svoju drzavu onda ga zapad ne voli a ako im poklanja firme za na primer jedan dolar kao zuti skakavci zelezaru u Smederevu ili tri secerane za po tri eura onda je demokrata

  • Jovan Ktć

    14. avgust 2020 | 23:34

    Osvedočeni prijatelj Srbije. Jedini predsednik koji je došao kod nas za vreme agresije NATO- a. Sada nam isto pomaže. On je malo " tvrđi orah", tako da ga neće srušiti ovi iz EU.

  • nikolas

    14. avgust 2020 | 20:51

    KOD NAS SU SRUSILI MILOSEVICA I DOVELI ZUTE SKAKAVCE KOJI SU SATRLI SRBIJU !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA