≫ 

Lukašenko razgovarao sa predsednikom Rusije: Dogovorio sam sa Putinom pomoć ako zatreba

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da je dugo razgovarao sa Putinom i da je fasciniran koliko je šef Rusije upućen u aktuelnu situaciju

  • 8
Vladimir Putin, Aleksandar Lukašenko Foto: Tanjug/AP

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom dogovorio o pružanju pomoći u slučaju da to bude bilo potrebno.

On je rekao da se sa Putinom dogovorio da pri prvoj njihovoj molbi Rusija pruži sveobuhvatnu pomoć kako bi se osigurala bezbednost Belorusije, preneo je Sputnjik.

- Kada je reč o vojnoj komponenti, Belorusija sa Ruskom Federacijom već ima postojeći dogovor u okviru Savezne države Rusije i Belorusije i ODKB. Ovi momenti potpadaju pod taj dogovor. Stoga sam i danas dugo razgovarao sa predsednikom Rusije o aktuelnoj situaciji. Moram reći da sam fasciniran koliko je on upućen u to šta se događa - rekao je Lukašenko.

Zabadanje noža u leđa

U osvrtu na proteste radnika u Belorusiji, Lukašenko je rekao da se radi o "zabadanju noža u leđa vlasti".

- Kakav je to pristup? Predsednik, Vlada, svi se mi mučimo kako bismo osigurali makar neku platu sebi. Firme rade, pružamo neverovatnu pomoć. I šta? Nož u leđa? - upitao je Lukašenko.

Rekao je i da smatra da svi oni koji protestuju i ne treba više da rade u fabrikama.

- Imamo previše radnika u našim fabrikama, neka odu ti ljudi. Njima ne treba da bude osigurano mesto više u fabrikama - zaključio je Lukašenko.

Video: Mali, ti ne možeš biti veteran: Putin iskulirao Lukašenkovog sina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    16. avgust 2020 | 00:04

    LUKASENKO NIJE MILOSEVIC A I DRUGA SU VREMENA I TU NECE BITI PROLECA A NI LETA U REZIJI PEGAVACA!!!!!!

  • SG

    15. avgust 2020 | 20:35

    Oni su nerazdvojni prijatelji,uvek se dobro slažu i funkcionišu kao jedan,ko će kome da pomogne ako ne prijatelj prijatelju.

  • Badi

    15. avgust 2020 | 20:42

    Oni koji u Belorusiji misle da ih zapadni tutori vole, neka idu kod njih da se uvere u tu neizmernu ljubav koja se zove interes.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA