≫ 

Izgubio gaće u sukobu s policijom i oteo im vozilo, proglasili ga herojem protesta, a ovo je istina

Muškarac je žestokom okršaju policajce izudarao pendrekom i potom pobegao njihovim vozilom

  • 6
Lažni heroj protesta Printscreen Twitter

Na ulicama Amerike vodi se pravi rat. Već nekoliko noći građani protestuju zbog upucavanja Afroamerikanca Džejkoba Blejka koji je izrešetan sa sedam hitaca naočigled svoje dece.

I dok širom zemlje besne protesti, koji se neretko završe lomljenjem izloga i krađom, na društvenim mrežama se šeruju snimci nasilja ali i "herojstva građana".

Poslednji u nizu je snimak muškarca koji je bukvalno ostao bez gaća pokušavajući da izbegne hapšenje. Na snimku se vidi kako leži na zemlji dok policajac i njegova koleginica pokušavaju da ga savladaju.

Međutim, u jednom trenutku on uspeva da zgrabi pendrek i kreće da bije policajce, a onda je uspeo i da im otme vozilo i pobegne.

I dok mnogi veruju da je snimak nastao u jeku najnovijih protesta koji potresaju SAD, istina je da je ovaj snimak nastao pre nekoliko meseci i da je u pitanju bahati vozač koji se suprotstavio policiji nakon što ga je zaustavila.

Snimak je podelio jedan građanin kako bi dokazao da američka policija ne primenjuje silu samo na Afroamerikancima, ali su mnogi shvatili da je snimak nastao nedavno i krenuli da ga ponovo šeruju veličajući ovog golišavog muškarca kao heroja na protestima zbog ranjavanja Džejkoba Blejka.

Video: Tinejdžer ubio dvoje ljudi na protestu u Kenoši, snimljen sa puškom u ruci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • draff

    28. avgust 2020 | 12:58

    "...zbog upucavanja Afroamerikanca Džejkoba Blejka koji je izrešetan sa sedam hitaca naočigled svoje dece". Mislite, upucan lik koji je prijavljen za maltretiranje porodice, u trenutku kad je sa nožem u ruci hteo da uđe u kola s decom, pri tome preteći da će uzeti pištolj iz kola, i toliko nadrogiran da nije osetio elktrošok (kojim su pokušali da ga zaustave pre pucanja)?

  • Boban

    28. avgust 2020 | 12:27

    I posle krivi policajci kad zapucaju...

  • amerika

    28. avgust 2020 | 15:21

    Vecina vas se solidarise sa crncima, 90% su neradnici, kriminalci I narkomani, pa vise od pola vas sto ih branite ne bi smeli uci u njihova naselja, tamo ni policija ne zalazi I drugo veci su crnci rasisti od belaca, a vi kukate za njima....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA